Sorting by

×

Háborús napló 55. – Beveti-e Putyin az atomfegyvert?

Andrej Kozirev korábbi orosz külügyminiszter a Fox News Digital műsorán mondta el, hogy Oroszország milyen helyzetben vetne be ebben a háborúban nukleáris fegyvereket.

Rendkívül különleges helyzetnek kellene előállnia az atom bevetéséhez

Kedd: 06-05 Vlagyimir Putyin orosz elnök csak abban az esetben fontolná meg az atomfegyverek használatát, ha „egzisztenciális fenyegetést” észlelne országára vagy a politikai rezsimére nézve – mondta Andrej Kozirev a Fox Newsnak.

Kozirev, aki Borisz Nyikolajevics Jelcin elnöksége alatt, 1990 és és 1996 között volt Oroszország külügyminisztere, kifejtette: rendkívül különleges helyzetnek kellene előállnia ahhoz, hogy Putyin átgondolja az atomarzenál bevetését.

„HA OROSZORSZÁG VAGY VALAMELYIK SZÖVETSÉGESE VALÓBAN FENYEGETVE ÉRZI MAGÁT EGZISZTENCIÁLISAN, HA PÉLDÁUL NATO-CSAPATOK ÉRKEZNEK MOSZKVÁBA, AKKOR VALÓSZÍNŰLEG NUKLEÁRIS FEGYVEREKHEZ FOLYAMODNAK” – FOGALMAZOTT A 71 ÉVES POLITIKUS.

Hozzátette azonban, hogy a jelenlegi körülmények között ennek a veszélye nem áll fenn.

Behívó a volt főügyésznek

Kedd: 04-10 Ukrajna volt főügyésze, Ruszlan Rjabosapka Munkácson kapta meg katonai behívóját. Méghozzá az utcán, az iratokat az átadó katona egy ablakpárkányon töltötte ki.  Mint a karpatinfo.net írja, Rjabosapka korábban megpróbálta elhagyni Ukrajnát, de nem engedték át Magyarországra. Egy videóból kivett kép is azt mutatja, ahogy átadják neki a behívót.

A hírt Rjabosapka később maga is megerősítette a Twitteren.

“VALÓBAN MEGKAPTAM AZ IDÉZÉST, NEM BÚJTAM EL. AZONNAL ELMENTEM A KATONAI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI ÉS BESOROZÁSI HIVATALBA. MINDEN KÉRDÉSRE VÁLASZOLTAM. TOVÁBBRA IS HASZNOS DOLGOKAT TESZEK – KATONÁINK SZÁMÁRA ADOTT HUMANITÁRIUS SEGÉLYNYÚJTÁSBAN VESZEK RÉSZT”

 

Zelenszkij átadta Ukrajna csatlakozási kérelmét, és dokumentumait

Kedd: 03-05 Az ukrán elnök hétfő délután közzétett egy videót, amint átadja az uniós csatlakozáshoz szükséges iratokat az Európai Unió ukrajnai nagykövetének, Matti Maasikasnak. Az ukrán elnöki hivatal napközben számolt be arról, hogy az ukrán fél kitöltötte a csatlakozáshoz szükséges iratokat. Volodimir Zelenszkij ezeket adta át az uniós nagykövetnek.

UKRAJNA NÉPE EGYSÉGESEN AZ EURÓPAI UNIÓ RÉSZÉVÉ AKAR VÁLNI. BIZTOSAK VAGYUNK BENNE, HOGY SIKERÜLNI FOG

– írta bejegyzése mellé Volodimir Zelenszkij.

(Index)

Minden a háborúról!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.