Háborús napló 56. – Hiába az ortodox húsvét a háború tovább robog

Mint arról beszámol a risu.ua Ukrajnában eltörölték azt a jogszabályt, amely értelmében szabadnapnak számított a hétfő, amennyiben az ünnepnapok szombatra vagy vasárnapra estek.

A háború az ortodox húsvéton sem áll meg

Kedd: 13-00 Az új szabály értelmében idén munkanapnak minősítették április 25-ikét az ortodox húsvét második napját. Mivel idén hétfőre esik, ezért május 2. is munkanap lesz. Nem lesz munkaszüneti nap május 9. sem. Ugyanis a győzelem napja is hétfőre esik. A döntés a hadiállapot idejére érvényes, áll az információban.

Mennyi az annyi?

Kedd: 12-05A gyors újjáépítés érdekében Ukrajnának a GDP körülbelül 35%-nyi, azaz évi 70 milliárd dollárnyi beruházásra van szüksége legalább tíz éven keresztül, írja az uaprom. Denisz Kudin ukrán gazdasági miniszterhelyettes szerint az ilyen hosszú távú befektetésekre az ukrán gazdaságot ért pusztítások és károk mértéke okozza. Egy év alatt nem lehet mindent helyreállítani. Kudin hangsúlyozta, hogy az Ukrajna iránti megnövekedett érdeklődés miatt mind a külföldi országok, mind a külföldi cégek részéről az országnak van esélye a befektetők becsalogatására.

„A gazdaság növekedéséhez több termelésre, több vállalkozásra van szükség a szolgáltatói szektorban. Ez beruházást igényel. A világ számos vezető országával dolgozunk együtt, amelyek részvényeit tőzsdén jegyzik. A legfontosabb feladatunk az, hogy Ukrajnába jöjjenek, vállalkozást nyissanak itt, és itt kezdjenek el dolgozni”

mondta Kudin.

Akárcsak a Freeszfe

Kedd: 10-05Azok a végzős diákok, akik ukrajnai felsőoktatási intézményben tervezik a továbbtanulást idén külföldön tehetnek úgynevezett online-ultitesztet, írta az UNIAN. A háborúra való tekintettel a hagyományos érettségi helyett egyetlen, több tantárgyból álló nemzeti multitesztet tehetnek a végzősök. Azok a diákok, akik külföldre menekültek, lehetőséget kapnak arra, hogy abban az országban vizsgázzanak, ahol épp tartózkodnak – jelentette be Szerhij Skarletoktatási miniszter. Az emelt szintű érettségi vizsgára az európai országok fővárosaiban vagy vezető egyetemeken kerül majd sor.A miniszter azt is hozzátette, hogy az oktatási folyamat Ukrajnában nem áll meg – a legtö7bb intézmény folytatja a távoktatást. Ezáltal a külföldön tartózkodó diákok is lehetőséget kapnak arra, hogy ukrán nyelven folytassák tanulmányaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük