Hadd lengjen az a kutyafül a szélben!

A vicces kutyás videók nem is olyan viccesek. A monitor előtt ülve nevetünk, de a forgalomban nem szívesen találkoznánk a furcsa felfogású gazdikkal.

Easy rider, öcsém!

Nézze meg ezt a videót, /Dog riding on motorcycle gas tank/ és mindjárt eszébe juthat, hogy bizony látott már ilyet jártában-keltében. Első reakciónk a mosoly, hiszen háziállataink, különösebben a vagányabb jelleműek imádják, ha hátracsapja a fülüket a menetszél, a spéci motoros szerkókat pedig elviselik, ha ettől a gazdinak jobb a kedve.

Kockázatos

Ha egy kicsit utánagondolunk, felidézhetjük emlékeinkben a mellettünk elhúzó autókat is, amelyek utasterében félmázsás kutyus üldögél, jobb esetben a hátsó ülésen. Amíg a sofőr nem kényszerül blokkolva fékezésre, ez is vidám családi jelenet — de horror is lehet belőle…

Nem is kell a blokkoló fékezésre gondolni, hiszen még egy szokásos szeretetgesztusból is baj lehet… Emlékezetes egy csúnya frontális ütközéses baleset, amely egy háromtagú család kórházi ápolásával végződött. A csattanást okozó, szemből jövő autóban a vezető a kutyájával utazott, a kutyus pedig úgy látszik, annyira de annyira élvezte az utazást, hogy lelkesedésében előre mászott és megnyalta gazdája arcát. A vezető meglepetésében elrántotta a kormányt, és ebből lett a baj…

Ne egy európai körúton debütáljon a kutyus!

Mi az, amire feltétlenül ügyeljünk, ha négylábú barátunk velünk jön egy hosszabb útra?
Meg kell oldani, hogy az utasunk ne zavarhassa a sofőrt. Hirtelen fékezéskor is maradjon stabil a helyzete az utastérben. Ha ezt nem sikerül biztosítani, a fékezésnél akár többmázsás erővel csapódhat előre a kutya teste – a következmények pedig félelmetesek.

Ha a kutya nem utazik rendszeresen, akkor ehhez szoktatni kell. Vagyis ne egy több ezer kilométeres túrával indítsunk, jó lesz egy környékbeli kiránduláson megkezdeni a szoktatást.
Örüljünk tehát együtt az utazásnak kedvenc négylábú családtagunkkal, de amit előrelátással megtehetünk, azt mindenesetre tegyük meg.

Vicces állatportrékat bőven talál még portálunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük