Hadházy, a megválasztott képviselő, aki csak látogatójeggyel léphet be a parlamentbe… – Hungarikum!

Újabb hungarikum! Mivel Kövér László “jóvoltából” Hadházy Ákos képviselő nem teheti le hivatali esküjét és május elején a belépőjét is letiltatta, így nem maradt más választása, ha a munkahelyére akar bejutni, látogatójegyet kell vásárolnia.

Nicsak, ki az ott az olasz turistacsoportban?

Vettem egy belépőt, és egy olasz turista csoporttal együtt megtekintettem az Országházat – hiszen Kövér László május elején a belépőmet is letiltatta. Így valószínűleg én vagyok Európában (a Világon?) az egyetlen megválasztott képviselő, aki csak jeggyel léphet be a parlamentbe…

-írta Hadházy képviselő közösségi oldalán.

Ez akár vicces is lehetne (tulajdonképpen az is), de azért gondoljunk bele: csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól.

Egy percig úgy tűnt…..

Ha esetleg fel méltóztatik esketni engem a házmester, akkor sem fogom eljátszani neki a demokrácia színházat. Egy ilyen választás után egyetlen legitim cél miatt szabad csak felvenni a mandátumot: a tisztességes választás feltételeinek kivívásáért. Ez viszont nem megy úgy, ha közben hétről hétre a demokrácia halvány látszatát keltjük az aranyozott falak között.

Amúgy néhány pillanatig még jeggyel sem volt biztos a bejutásom, mert a beléptetésnél tíz percig kellett várni, hogy a riadtan telefonálgató parlamenti őrök fentről engedélyt kapjanak a bebocsátásomra. Csakhát olyan törvényt MÉG nem hoztak, hogy ha egy egyéniben, közvetlenül megválasztott képviselőnek nem engedik letenni az esküt, akkor belépőjeggyel se tekinthesse meg a „Nemzet Templomát”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ne fejezze be az olvasást, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse