Hadházy Ákos: Focistából kézilabdás technikai vezető: közpénzből is fizetik az ifjabb Borkait

Emlékeznek még Borkai Ádámra, a győri polgármester 24 éves fiára? Ő az, aki havi egymilliós fizetést kap egy nulla bevételű, vagyis feltehetően nem működő cégtől, amely véletlenül az apuval együtt szexpartizó ügyvédhez köthető. Ez elég egyértelműen bűncselekmény, meg is tettem a feljelentést az ügyben.

Lehet, hogy kell még egy kiegészítést tennem a feljelentéshez

Téved ugyanis, aki azt hiszi, havi bruttó egymillió forint ( ez amúgy annyi, mint apuka polgármesteri fizetése) elegendő az ifjabb Borkainak. A 24.hu már korábban megírta, hogy Ádám „nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként” szerepel a Győri Audi ETO Kézilabda Club honlapján. Ennek a csapatnak amúgy Borkai Zsolt polgármesterként idén márciusban 13 millió forint önkormányzati támogatást javasolt, a szokásos évi apanázson felül.

A jelek szerint az eredetileg focista Ádám

(184 mérkőzésen lépett pályára előbb a Győri ETO majd a Gyirmót FC színeiben) sportmenedzseri karrierje szépen halad, a győri női kézilabdacsapatnál: a 2019/2020-as szezonra szóló, TAO-támogatás iránti kérelemben már mint „technikai vezető” szerepel. A táblázat szerint két ember fizetését oldja meg felerészben a sportcsapatoknak felajánlott társasági adóból: Bartha Csaba klubelnökét és Borkai Ádámét.

Azt nem tudjuk pontosan, mennyit keres az ETO-nál a Borkai-fiú,

csak azt, hogy kettejük teljes, éves bérköltsége 21,9 millió forint, aminek a kérelem szerint a fele lenne a támogatás. Két embernek ez átlagosan havi bruttó 900 ezernél többet jelentene, de persze nem biztos, hogy ők ketten ugyanannyit kapnak kézhez. A kérelemből kiderül az is, hogy Borkai Ádámnak – még egyszer: ő nem kézilabdázó, hanem focista (!!!), akárcsak a klubelnök Bartha – nincs meg licensze, vagyis szakmai jogosítványa, annak beszerzése „folyamatban van”(!!!).

B.Ádám egymilliós havi fizetése a semmiért

egy olyan cégtől, amelyik a jachton maszturbáló bácsihoz tartozik: korrupció. Ádám másik (kb 900 ezres)fizetése a kézilabdaklubtól: nepotizmus. A jelenséget sokan ismerik, a szót talán kevésbé. A Wikipédia definíciója: A nepotizmus a hatalmi pozíciók (és a vele járó előnyök: vagyon, befolyás stb.) olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben. A szó a latin nepos szóból ered, melynek jelentése „unokaöcs” vagy „unokatestvér”.

Friss botrányos hír, hogy az elborkaizott választás után

Orbán mégis helyén hagyta a győri polgármestert. Ennek két oka lehet. Az egyik biztos: Orbán rendszerének alapja egy íratlan szerződés. Eszerint minden embere annyit lop, amennyit akar és azokat a lehető legvégső esetig megvédi, amíg azok maximális lojálisak és tartják a szájukat. A másik ok ezzel össze is függ valamennyire: nyilván Borkai is tud ezt-azt másokról. Zsarolni és zsarolva lenni, ez a rendszer másik elve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük