Hadházy Ákos gyomrosa Bese Gergő atyának

Így ír posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő: Kíváncsi voltam, mi vesz rá egy papot, hogy Semjénnel propagandaszentelést tartson a miniszterelnökségen. Nos, Bese Gergő atya ennél jóval tovább ment. A Pesti Tv nevű, kommunista időket idéző propagandatévében hosszasan és nyíltan agitált a kormány mellett. Röcögve kacarászik közben saját viccén, hogy ugye Karácsony miatt minden bedugul (kb.a 6.percben)). Elmondja, hogy az elmúlt tíz év legnagyobb vívmánya, hogy a pápalátogatáson nem voltak szivárványos zászlók, ezért kellene még ennek az országnak 30 ilyen év (20.perc) a hátralevő 20 perc pedig tényleg masszív agitálás, egy békepap sem csinálta volna jobban a kommunizmusban.

Némi kormányzati támogatás már csurrant cseppent

Kis utánkereséssel megtudható, hogy a tisztelendő úrnak nem ez volt az első kapcsolata a miniszterelnökséggel. A Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület az éves beszámolói szerint az elmúlt időszakban minen évben kapott 5-10 millió forint állami támogatást, többek között a Miniszterelnökségtől. Ebből néhány zarándok utat, ifjúsági találkozót és rajzversenyt szerveztek. Ezen felül más adomány gyakorlatilag nem volt (néhány apróbb céges adományon kívül). Van egy nagyon rossz hírem: ha a papok azt hiszik, hogy az állami támogatások az egyház túlélésének a zálogai, akkor hatalmasat tévednek. Akkor is, ha azt hiszik, parancsra lehet beterelni a híveket a templomokba. Sajnos a templomok tragikus elnéptelenedésében sokszor sokkal nagyobb szerepük van maguknak az egyházaknak és lelkészeiknek, akik képtelenek alkalmazkodni a változó időkhöz.

Örök optimistaként azonban továbba is egyet kell értsek egy gyermekkoromban megismert nagy lelkész egyéniséggel:

a Jóisten létezésének legnagyobb bizonyítéka az, hogy az egyházak túlélték a lelkészeiket.

Most is túl fogják, mint ahogyan túl fogják élni az egyházakra rátelepedő álszent kormányt is.

Fejeződik be a képviselő posztja.

(A teljes interjú itt!)

Kapcsolódó

bese gergő

Egy hozzászólás itt: “Hadházy Ákos gyomrosa Bese Gergő atyának

  • 2022.01.10 - 08:30
    Közvetlen hivatkozás

    A templomokba nem szabadna bevinni a politikát, egyrészt,mert nem oda való,másrészt ha állást foglalnak egy párt mellett,(ez esetben a kormány mellett) a híveik egyrészét elveszítik.Mint ahogy az se jó,ha művészek politizálnak. Erre az atyára igaz Hofi örökbecsűje:-“Pénzért mindent: szopok,nyalok,gombot varrok!”

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük