Hadházy Ákos: mi köze a fideszes házi-ellenzéki „civilnek” Szekszárd büszkeségéhez? – Úgy tűnik: sok!

Hozzá vagyok szokva a különféle lejáratási kísérletekhez, de amit a Tolnai Népújság nevű propagandalap és Szabó Balázs ex-jobbikos, jelenleg városvédőnek maszkírozott „civil” művel, az a szokásosnál is meredekebb. Szerintük én „irigységből” vagy valamilyen egyéb „hátsó szándékból” támadnám Szekszárd büszkeségét a a KSC kosárlabdaklubot.

Történt ugyanis, hogy még múlt hétfőn,

az ATV „A nap híre” című műsorában azt találtam mondani, hogy valami nagyon nincs rendben az egyesület önkormányzati támogatásával. Természetesen mint minden szekszárdi, a sportsikereknek és a sok utánpótláskorú játékosnak én is örvendek, azonban az a határozott véleményem, hogy az ún. látványsportokban kizárólag az utánpótlás támogatása esetén helyes a közpénzből fizetett támogatás, a profi sport viszont pont azért profi, hogy eltartsa önmagát.

A régi recept szerint

a klub vezetői és közvetlen családtagjaik ezen „megsértődtek”, és önmagukat a várossal, illetve a csapattal azonosítva azzal vádolnak, hogy valótlanságokat állítottam a klubról. Arról a klubról, amelynek vezetése gyakorlatilag egyetlen család kezében van, akik anyagilag is függhetnek az egyesülettől, és a személyi elfogultság miatt nehezen várható el tőlük az objektív tájékoztatás. Nem mellesleg: az engem gyalázó Tolnai Népújság (fideszes propagandalap) főszerkesztője úgy írt rólam „véleménycikket”, hogy jómaga is részt vesz a csalási bizniszben…

Nézzük csak, kikről is van szó:

az ún. városvédők elnöke Szabó Balázs, akit egyebek mellett azért zártak ki a Jobbikból, mert az előző ciklusban nyíltan a Fideszt támogatta – a szekszárdi önkormányzatban folyamatosan velük szavazott. Az önkormányzati támogatással akár ki is fizethették a szolgálatait. Két testvére is vezető az egyesületnél: Szabó Gergő ügyvezető elnök, Szabó Noémi szakmai és sportigazgató; édesanyjuk, Harsányi Mária az utánpótlás szakmai igazgatója; Szabó Noémi férje pedig Finta Viktor, Tolnai Népújság főszerkesztője, a KSC tiszteletbeli elnöke – ő írt a mai lapban egy kommentárt, amelyben a bűneim közt szerepel még az is, hogy nem járok kosárlabda meccsekre.

A Szabó család és a Népújság azt állítják,

hogy én eltúlzom a KSC-nek juttatott önkormányzati támogatás mértékét, merthogy 2019-ben az mindössze 15 millió forint volt. Az igazság viszont az, hogy a KSC a nyilvános adatok szerint 705 millió forint közpénzt kapott 2016-2019 között, miközben saját bevétele ennek csak kb. fele volt. Az önkormányzat ebben az időszakban mintegy 90 millióval támogatta a klubbot, idén pedig további 40 millió forintot igényelnének. Mindeközben a város rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, így kifejezetten helytelennek tartom, hogy egy lerobbant infrastruktúrával, szinte használhatatlan utakkal, járdákkal, iskolákkal rendelkező város presztízs okokból és személyes érdekekből nagy összegekkel támogasson egy olyan élcsapatot, amelynek jegybevételekből és szponzori szerződésekből meg kellene tudni élnie.

Mindazonáltal a fideszes háziellenzéki „civil” Sz. Balázs

és a propagandalapot vezető F. Viktor kíváncsivá tett, mit védenek ilyen nagy elánnal. Adatkéréssel fogok fordulni a klubhoz, hogy a család mekkora tiszteletdíjakat vesz fel és pontosan mire költötte el a 700 millió közpénzt.

A Tolnai Népújság cikkén itt lehet szörnyülködni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük