Hadházy Ákos "szagot fogott": Nyomozzunk együtt! - hát persze, hogy ez is fideszes buli! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hadházy Ákos “szagot fogott”: Nyomozzunk együtt! – hát persze, hogy ez is fideszes buli!

Hadházy Ákos képviselőnek jó orra van ahhoz, hogy kiszagolja, -az évek óta folytatott korrupciógyanús ügyek felvetése megtanította rá- mely esetekben van nagy esélye annak, hogy valami suskus lehet a háttérben.

Hirdetés

“Nyomozzunk együtt!- hát persze, hogy ez is fideszes buli

Amikor megláttam először az “interaktív közlekedésbiztonsági játék” óriásplakátjait és rajta az EU-s projektre utaló jelet, rögtön lopásra gondoltam. Meglehet, szakmai ártalom és éppen ezért kezdetben azért még bizakodtam benne, hogy hátha tévedek és kivételesen tényleg valami jó, hasznos és profi dolog jött létre EU-s támogatásból.

varosikurir 197544574 3748815278562621 2390814214418321622 n

Nos, a végeredmény egy szubprimitív és übergagyi “interaktív” vicc, de annak rossz

Aki szeret sírva nevetni, csinálja végig a “játékot”, tényleg csak 10 perc.

Az interaktivitás annyi, hogy ha 5 másodpercen belül sikerül háromszor ráklikkelni a sárga gombra, akkor kialszik a tűz. Ha nem sikerül, szerencsére nem ég porrá a sofőr, akkor lehet újra próbálkozni a hatalmas kihívással.

A többin is csak röhögni lehet sajnos, nagyon szép eseményeket látunk, például az óriásdaru hamarabb odaér a helyszínre, mint ahogyan a tűzoltók eloltanák a tüzet, vagy a rendőr a vonat ELŐTT méregeti a fékutat, vagy a sztár rendőr az égő autóból éppen kivett, súlyos légzési nehézséggel küzdő, hordágyon vitt sofőrhöz perdül a noteszével és megkezdi a kihallgatást stb.

varosikurir 11 1

A nyomozás második része az lenne, hogy megtudjuk, mennyiért csinálták ezt a műalkotást és fideszes volt-e, aki jól járt vele

A második kérdésre egyértelmű igen a válasz. Bár a honlap szemérmesen titkolja, hogy ki a készítője, az adatvédelmi nyilatkozatban megtaláljuk a Roxer Kft. nevét, annak tulajdonosa pedig Rókusfalvy Pál volt rádióriporter, aki 2003-ban ünnepélyes tagfelvétel során lépett a Fideszbe, többek között Schmitt Pállal együtt…
Azt, hogy hogy konkrétan ezen a f.son mennyit keresett, még nem tudom megmondani, kérdéssel fordulok a MÁV-hoz. Az biztos, hogy csak az elmúlt évben három, összesen 2,5 milliárdos megbízást nyert el,

a cége hirdetheti az EU-s pályázatok eredményeit illetve a borászata is kapott 400 millió támogatást (egy átlagos magyar ezért minimum 100 évet dolgozik).

Ha már nyomozás:

törvénytelenségre utaló jelek egyértelműen vannak már most is.

Ugyanis a MÁV-nak összesen három, közlekedésbiztonságot javító EU-s projektje van, 5 Mrd, 1,5 Mrd és 80 millió értékben. Találtam viszont két közbeszerzést, ahol a fantasztikus projektek kommunikációjáért fizetnek. Az egyik közbeszerzés két projekt kommunikációját foglalja magában és a MÁV intézte, a másik egyet Rogán Nemzeti Kommunikációs Hivatala bonyolította le.

Nyilvánvalóan különböző nagyságú projektek kommunikációjáról van szó és más cég is írta ki a közbeszerzéseket, mégis MINDKETTŐT FILLÉRE PONTOSAN UGYANANNYIÉRT, 59 millióért nyertek el cégek, melyek közül egyik a Rókusfalvy cég.

Ilyen véletlent nehéz elképzelni, ha kicsit is belegondolunk, egyértelmű a közbeszerzés manipulációjának gyanúja. Itt tartunk most, folytatás következik, addig – ha van kedvük-

tippeljék meg, mennyibe kerülhetett a Nagy Ungarische Interaktív Szuperprodukció!

A két közbeszerzés linkje itt és itt olvasható.”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.