Sorting by

×

Hadházy Ákos: úgy tűnik, Viktor még a logójával is Vladimirt utánozza…

Ha igaza van -és nagyon úgy tűnik, hogy igen- Hadházy Ákos képviselőnek közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében, akkor két eset lehetséges: vagy nem volt elég körültekintő a miniszterelnöki kommunikátorsereg és olyan logótervért fizettek súlyos közpénzt, ami egy koppintás, vagy ez volt a szándék, gondolván: “bevált ötleten ne változtass”.

“Úgy tűnik Viktor még a logójával is Vladimirt utánozza…

Igaz, Viktor nemzetiszín “V”-je szerényen csak saját magát szimbolizálja, Vladimir nevének kezdőbetűje viszont a diktátor által létrehozott “Összoroszországi Népfront” logója. A kép amúgy egy videóból származik, érdemes belenézni…”

A hozzászólásokból…

“A fidesznek és vezérének eddig nem sok önálló ötlete akadt, mindent úgy lopkodnak össze. A szlogeneket, logókat, plakátfigurákat, mindent az ég világon. Újabb bizonyíték, persze némi szimbolikus tartalommal…..”

“Egy plakátra kell őket rakni, hogy mindenki értse.”

“Végignéztem a dokumentumfilmet. Eszméletlen, mennyire másolja orbán putyint. Az eszközök, a kormánymédia, az ellenzék ellehetetlenítése. A mi vezérünk istenként tekint putyinra. Olyan akar lenni, mint ő. Putyin a tanár, orbán a diák.”

“Rá fog fázni Orbán Viktor erre a sompolygásra. Ha nincs szerencsénk, akkor mi is.”

“Annyira ciki ez a Putyin, hogy folyton a Viktorunkat utánozza..”

“Vlagyimir és a Mini Putyin! Olyan klón, mint az eredeti!”

“Elore a putyini uton, nem hatra!”

“A magyar zászlón vízszintesen követik egymást a színek. Akkor most az olaszoktól lopott?”

“Ehhez hasonló jel van, borítékon , villany, gáz , számla MVM”

Ez sem piskóta!

Tudta? A Fidesz legfrissebb választási szlogenjének első publikálása óta folyik a forráskutatás arról, hogy honnan ered a valahogy ismerősnek tűnő

Magyarország előre megy! Nem hátra

szöveg. Eddig a külföldi mintaképek kerültek szóba. A HVG  írt arról, hogy 2005-ben, Tony Blair harmadik miniszterelnöki ciklusában a brit Munkáspárt a

„A Nagy-Britannia előre megy, nem hátra” , vagyis „Britain forward, not back”

szlogennel nyerte a választásokat. Uj Péter hírlevelében egy másik, még balosabb mintaképet idézett fel:

„De az előre, nem hátra szlogen ügyében Németországba emigrált mélymagyar sváb paraszt törökszentmiklósi (oké, Óballa) barátom állt a elő tökéletes megfejtéssel: 1989. október 7-én, Erich Honecker, az NDK legfőbb ura, a kommunista párt főtitkára, az államtanács elnöke mondta híres beszédében, szokott határozottságával: Vorwärts immer, rückwärts nimmer! (Mindig előre, sosem hátra!) Tizenegy nap múlva már nem ő volt a főtitkár. Újabb hat nap múlva már az államfő sem. Nem telt bele egy év, és az ország is megszűnt.”

Mindkét példa valós és releváns, de Tordai Bence ellenzéki képviselő kiposztolta a Facebookra a szöveg magyar nyelvű eredetijét.

Ami úgy hangzik pontosan, hogy:

„A magyar nép előre akar menni, és nem hátra.”

A huszadikszazad.hu szerint Rákosi Mátyás államminiszter, a Kommunista Párt főtitkára 1946 április 18-án a MÁVAG üzemében politikai beszámolót tartott, melyben kitért az aktuális bel- és külpolitikai kérdésekre is. A későbbi teljhatalmú kommunista diktátor ezen beszédében hangzott el a fenti mondat. A jelentése is ugyanaz volt, mint most Orbán esetében, csak a jobb- és baloldalt kell felcserélni.  (VIA 444.hu)

Kapcsolódó

Hadházy Ákos: úgy tűnik Viktor még a logójával is Vladimirt utánozza…

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Hadházy Ákos: úgy tűnik, Viktor még a logójával is Vladimirt utánozza…

  • 2022.03.06 - 08:55
    Közvetlen hivatkozás

    Remélem ebben a súlyos háborús helyzetben nem béke menetelnek, igen sokba kerül a csürhe összecsődítése ami a Magyar Embereknek a pénze bánja elhiszem hogy a Főszervező hibantak ezt élvezik csak ne a közpénzből ugassanak,gyűlölködjenek! uszitják össze a Magyart-Magyar Ellen amire semmi szükség mi békére és nyugalomra vágyunk nem ellenségeskedésre!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.