Hadházy Ákost minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMP

Döntést hozott a párt fegyelmi bizottsága, két évig semmilyen tisztségért nem indulhat párton belül a volt társelnök.

Hadházy Ákos a büntetés súlyosbítását kérte fellebbezésében

A hvg.hu úgy értesült, hogy döntött az LMP fegyelmi bizottsága és azt a döntést hozta, hogy Hadházy Ákos semmilyen választott párbeli tisztségért nem indulhat két évig. A volt társelnök telefonon megerősítette az értesülést, majd hozzátette, fellebbezett.

A határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet.

A parlamenti eskü

Arra a kérdésre, hogy ezek után is marad-e a pártban és a parlamentben, azt mondta, igen, csinálja ugyanazt a munkát, mint eddig, folytatja a korrupcióinfókat például, de bővebben nem kommentálta a döntést és a jövőjét érintő kérdéseket.

Az LMP-ben már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére egyeztetett az MSZP-vel. Hadházy korábban volt az ATV Egyenes Beszéd c. műsor vendége, ott beszélt arról, hogy még nem tudja, mikor teszi le a képviselői esküt, ugyanis amikor a többi képviselő ezt megtette az alakuló ülésen, ő nem a Parlamentben, hanem a Parlament előtti téren volt, a tüntetőkkel. Az esküvel kapcsolatban szerinte Kövér László többet tud nála, egyszer szólnak majd neki is.

Mindenki ellen fegyelmit indít az LMP, aki más ellenzéki jelölt javára visszalépett

Az LMP közben fegyelmit indított azon képviselőjelöltek ellen is, akik áprilisban visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára. Rövidesen az ő ügyükben is döntés várható.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük