Hadházy dilemmája milliárdjainkról: a magyar lélegeztetőgépek vagy el sem készültek, vagy a kínait címkéztek át, vagy..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Hadházy dilemmája milliárdjainkról: a magyar lélegeztetőgépek vagy el sem készültek, vagy a kínait címkéztek át, vagy…..

Most nem a horroráron beszerzett temérdek lélegeztetőgépről, vagy annak látszó cuccról lesz szó. Ez egy teljesen kerítésen belüli történet, amiről a hírdömpingben talán sokan elfeledkeztek.

Hirdetés

Készpénzes nyílt harcok zajlanak a lélegeztetőgépek megvásárlására

– mondta 2020 áprilisában Orbán Viktor a “32. napon”, amikor hírül adta, hogy elindul a magyar lélegeztetőgépek gyártása.

Nem portyázunk tovább, inkább csinálunk…..

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Polimertechnikai Tanszékén járt pénteken a regnáló kormány fője, hogy megtekintse a gépezetgyártás születését.

A prototípus….

“Nincs borzalmasabb dolog, mint fulladni”

-vezette be a szemléltetést a tanszék dolgozója, majd megtudhattuk, hogy 1.000 darabos megrendelés már úton van, vagyis azt

fizikai valóságában kilehet mondani, hogy a sorozatgyártás elindult.

Orbán-méltatás

“Nyilvánvalóan nem emberszabású volt ez a feladat, a határidő, a minőségi próbák, meg egyebek…”

-méltatta értőn a fejlesztőket Orbán, majd hozzátette, hogy

“mert sietős ez az egész szituáció, amiben vagyunk”

Józsa János rektor meghívására részt vett az eseményen Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

Vissza 2021 júniusába….

“A magyar lélegeztetőgépek ügye egyre furcsább. Először rákérdeztem a három miniszternél, hogy mennyi készült el a gépekből. Mindegyik nevében ugyanaz az államtitkár válaszolt, mindegyik nevében ugyanazt: elkészültek a PROTOTÍPUSOK. Aztán a Számvevőszék egyik tanulmánya azt tartalmazza, hogy 10 DARAB prototípus készült el

számolt be Hadházy Ákos kutakodásának eredményéről.

“Megkérdeztem hát a belügyes Heros Zrt-t, hogy mennyi az annyi és mennyibe fájt ez nekünk. A válasszal kivártak egy hónapot, majd azt írták, hogy

500 készüléket gyártottak, amelyek közül egyet sem használtunk, a “kormány sikeres járványkezelésének köszönhetően”

Nos, ez a dolog ugye a fenti ellentmondások miatt eleve rejtélyes, úgyhogy igyekezni fogom én ezt tovább vizsgálni. Az alábbiak miatt is

  • bár kérdeztem, a válasz diszkréten kikerül azt, hogy mennyibe került nekünk az 500 teljesen felesleges készülék
  • a honlapjukon minden 5 milliónál nagyobb szerződés adatainak kint kellene lenni, “véletlenül” mégsem tudunk semmit erről, törvénytelen módon csak a közbeszerzések adatait írják ki (amelyek jóval szűkebb körű adatszolgáltatás).

Állítólag éppen töltögetik, de erre egy hónap is kevés volt

Leginkább két, egymásnak látszólag ellentmondó meredek információt szeretnék ellenőrizni.

  • Az egyik szerint nem készültek magyar lélegeztetőgépek,
  • a másik szerint a magyar gyártás azt jelentette, hogy kínai gépek köré felcsavaroztak egy magyar dobozt..-miután az igazgató “sikeres járványkezelésről ” ír (a világ egyik legrosszabb, 30 ezer halottal járó halálozási statisztikája után) , nehéz a többi szavát is elhinni.”

 

lélegeztető

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Hadházy dilemmája milliárdjainkról: a magyar lélegeztetőgépek vagy el sem készültek, vagy a kínait címkéztek át, vagy…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.