Hadházy: Ismerjék meg Esztert (Vitályos)! Eszterrel már 8 hónapja levelezek, mert görcsösen és arrogánsan titkol egy fontos, de a Fidesznek kínos számot

Azt akarom megtudni, hogy a 12 milliárdos (❗️) Öveges-program szervezett elcsalása miatt mennyi pénzt kell visszafizetnünk Brüsszelnek az OLAF-vizsgálat után.

Vitályos Eszter az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár az EMMI-ben

Hónapokig hiába leveleztem vele, hogy megtudjam ezt az egyetlen adatot. Először az OLAF-jelentést szerettem volna megtekinteni (ha már a négyes metró esetében ők hozták azt nyilvánosságra), aztán már beértem volna a büntetés mértékével. A levelezés teljes kudarc volt, Eszter arrogánsan lepattintott -néhány levél itt olvasható.

Ezért karácsony előtt felkerestük őt Szél Bernadettel (pont azon a napon, amikor az Országgyűlés megszüntette a képviselők szabad belépésének jogát a közintézményekbe. A beszélgetés egy részletét akkor élőben közvetítettük is.

Akkor az államtitkár kénytelen volt minket fogadni

és zavarában azt mondta (ÉLŐ VIDEÓBAN ÍGÉRTE MEG ÖNÖKNEK IS), hogy csak azért nem árulja el a nagy titkot, mert elfelejtette, nem emlékszik rá, mekkora büntetést kaptunk. De azt is megígérte, hogy majd utánanéz. Miután karácsony után újabb időpontot kértem tőle a válaszért, megüzente, hogy csak azért sem fogja elárulni azt, hogy mennyit vesztettek a magyar adófizetők. Azt is közölte, hogy nem akar velem beszélni.

Szerencsére az országgyűlési képviselők jogát csorbító törvények csak február elsejével lépnek életbe, így a héten még meg tudtam őt látogatni, és kénytelen volt fogadni. De amit művelt, abban nem volt semmi köszönet! V. Eszter érzi, hogy a „nem emlékszik rá” érv már gyenge. Ezért azt találta ki, hogy kérdezzem az OLAF-ot. Azért irányít amúgy görcsösen az OLAF-hoz, mert tudja, hogy onnan nem fogok választ kapni.

Az OLAF-jelentések sorsa elég faramuci

A szabályok szerint ugyanis ők csak a kormánynak küldik meg azokat, és a kormány valóban nem köteles nyilvánosságra hozni a jelentést (bár természetesen, ha emberszámba venné az állampolgárokat, akkor megtenné). AZONBAN az, hogy mennyi pénzt kell visszafizetni, egészen biztosan nem titkos. Az OLAF a Bizottságnak (magyar kormánypárti szlengben: Brüsszelnek) is jelzi, hogy mennyi pénzt javasol visszakövetelni. Ezután Brüsszel tárgyal róla, majd dönt a visszafizetésről. A kormány pedig fizet. Az Önök pénzéből. Ha valami, ez egészen biztosan közérdekű adat és egészen biztos, hogy egy országgyűlési képviselőnek törvényes joga ezt megtudni.

Ha nem hallott eddig Eszterről

(bevallom korábban én sem tudtam, ki ő), akkor elárulom, hogy életpályája álomszerű, tipikus Fidesz-karrier. A jogi egyetem elvégzése után a CIB telefonközpontját igazgatta 5 évig, majd jegyzőként dolgozott Leányfalun, majd onnan néhány évig a fidesz frakcióban titkároskodott. Aztán már bent is találta magát az európai forrásokért felelős államtitkári székben, először Lázár mellett, majd most az EMMI-ben. Felelős ő valóban, tömérdek mennyiségű EU-s pénz ellopásáért! Előbb utóbb persze kiderül a büntetés és előbb-utóbb lesz következménye is. Mint ahogyan egyszer az emberek többségének elege lesz ezekből az Eszterekből.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük