Polték nem olvasták elég figyelmesen a saját papírjaikat? – Hadházy „kérdés, nem felelnek”-játéka….

Emlékeznek? „A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot” – az MTI szerint ezt mondta Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciájának szerdai nyitónapján, Budapesten. Ennek jegyében kezelődik a Hadházy Ákos szerint “Rogán-Schadl-Völner-ügy is?

Aki kérdez: Hadházy képviselő….

„Polthoz fordulok írásban, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy “Rogán-Schadl-Völner-ügynek” kellene hívni a korrupt végrehajtók botrányát. Egyre több részlet szivárog ki a sajtóba a Schadl-ügyről, és hozzám is eljutottak információk. Egyre világosabb, hogy a bűnszervezet sokkal kiterjedtebb, mint ahogy azt az ügyészség azt megpróbálta bemutatni. Rengeteg az elvarrt szál, amelyeket a nyomozók tovább fejthettek volna, ha engedik nekik.

Régóta próbálom kihúzni Polt Péterből,

hogy mire jutottak az úgynevezett „Tóni, Barbara és Ádám ügyben” (velük egyeztetett Schadl György egyik barátja egy bizonyos 35 éves üzletről). Eddig csak annyit mondott, hogy nem találtak bűncselekmény megvalósulására utaló adatot.

Ezek szerint nem olvasták elég figyelmesen a saját papírjaikat, például a vádlottak vallomásait.

Tudomásomra jutott,

hogy van a nyomozati anyagban olyan vallomás, amely egyértelműen megnevezi, ki az a bizonyos Tóni, és milyen ügyekben állt kapcsolatban a korrupt fővégrehajtóval és „gazdájával”, R-rel.

  • Ha igaz, amit ez a vádlott vallott, egészen elképesztő dolgokat láthatunk, például az egy magas rangú kormányzati tisztviselő arra próbálja rávenni a másikat, hogy váltsa le egy állami cég vezetőit, és nevezze ki a bűnözők által megnevezett embereket.
  • Ha igaz, amit ez a vádlott mondott, akkor egy a magas rangú kormányzati tisztviselő előre megmondta ezeknek a bűnözőknek, hogy ki lesz egy még nem is létező állami hivatal elnöke. (És az is lett). A “35 éves buli” pedig, amiről Schadl orvos ismerőse Tóninál, Barbaránál és Ádámnál egyeztetett, egy betegszállítást és a rendezvények mentős biztosítását érintő koncesszió lehetett.

Feltettem néhány újabb kérdést ezzel kapcsolatban a legfőbb ügyésznek. Leginkább az érdekel, vizsgálták-e a fenti állításokat, ha nem, miért nem és ha igen, miért nem emeltek vádat a magas rangú kormányzati tisztviselővel szemben. Kíváncsian várom, milyen magyarázatot ad erre Polt.