Hadházy kérdez: szeretne saját luxusszállodát közvetlenül a Balaton partján?

Emlékeznek még, amikor az ember fia-lánya gondolt egyet, be- illetve felült a megfelelő közlekedési eszközbe(re) és elzötykölődött a Balatonra? Bárhol szállt is ki(le), egyben biztos lehetett: azon melegében lemehet a tópartra és csobbanhat egyet a magyar tengerben. Nem állta útját senkinek egy-egy kerítés, biztonsági őr, nem néztek ferde szemmel „eliték”, hogy mit keres egy gyütt-ment az Ő vizükben…. egyszerűen mindenki élvezhette a főleg szabadstrandolást.

Szeptemberben Csopakon….

„Újabb mérföldkőhöz érkezett a NER-pofátlanság: már nem csak egy-egy részt kanyarítanak ki a “magyar tenger” partjából, hanem egy teljes balatoni település polgárai és az odalátogatókat zárták el a jól bevált “kerítés”-módszerrel a strandolástól. Azaz nem teljesen így igaz, mert, ha fizet a delikvens, vagy vitorláshelyet bérel -persze mindezt az arra kijelölttől- akkor csobbanhat.”

Révfülöp sem úszta meg….

„Egyre több Balatonparti település írhatná ki magára, hogy Fidesz-lakta övezet. Most a kivételes adottságú, 10,7 hektáros területtel gazdagodott a paletta a közvagyonból. A hivatalosan tehetséggondozással foglalkozó Fidesz-közeli Mathias Covinus Collegium (MCC) Alapítvány – pécsi, zalaegerszegi, szekszárdi és szombathelyi ingatlanok mellett – a révfülöpi kikötőt is megkapja az államtól. A révfülöpi kikötő azonban csak a jéghegy csúcsa, a vízparti létesítmény mellett ugyanis további hatalmas, értékes területeteket kap az alapítvány.

Kapcsolódó

„Szeretne Ön saját luxusszállodát közvetlenül a Balaton partján?”

A költőinek tűnő kérdést Hadházy Ákos tette fel közösségi oldalán és rögvest meg is osztotta a vágyott cél eléréséhez szükséges teendőlistát:

„Alapítson egy káeftét 3 millió forinttal, ne csináljon vele semmit, csak egy év alatt négy millió veszteséget, majd pályázzon a kormánynál a Kisfaludy programban. Rögtön maga után dobnak 1,7 milliárdot , mert nem annyira szigorúak a pályázati feltételek… Megéri, ha Ön amúgy átlagbérből él, akkor 566 évet kell dolgoznia ezért a pénzért (ez a másik módja, hogy luxus szállóhoz jusson a Balcsin, csak az kicsit tovább tart)

Ja, azt elfelejtettem,

hogy lehet, hogy ehhez el kell venni Ráhelt feleségül, vagy jóban kell lenni azzal, aki ezt megtette. És ha szól, hogy oda kellene adni a szállót, akkor sajnos oda kell….

Gyenesdiás érintetlenül maradt partjáról már lekésett,

ott egy nyíregyházi, frissen alapított, egy év alatt mindössze 4 millió veszteséget termelő cég kapta a lehetőséget (a helyiek szerint inkább Tiborcz). A Transparency International komoly kutatásban dolgozta fel a Kisfaludy ( Ráhel ) program még az eddig megszokotthoz képest is átláthatatlanabb és lazább pénzszórását.

 

Hadházy kérdez: szeretne saját luxusszállodát közvetlenül a Balaton partján?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük