Hadházy ledobta az atombombát: bizonyítékokat mutatott be az általa csalással vádolt jobbikos politikus ügyében

Bizonyítékokkal állt elő Hadházy Ákos a közösségi oldalán a korrupcióval vádolt borsodi ellenzéki jelölt, Bíró László ügyében. A csalással vádolt szociális szövetkezet egyik „hátrányos helyzetű” alapítója például egy Andrássy úti palotában lakik.

A független országgyűlési képviselő Facebook-posztban leírta Bíró korrupció-gyanús ügyeit, ennek érdekében dokumentumokat is bemutatott.

“A szó szerint legszegényebbeknek szánt pénzt elfolyató, jól menő vállalkozók és dúsgazdag ügyvédek által létrehozott „szociális szövetkezetről”

a 444 cikke részletesen beszámol, az itt közzétett dokumentum-részletek ezekhez a tényekhez adnak néhány aláfestést, illetve néhány újabb bizarr részlettel egészítik ki azt”- kezdi Hadházy Ákos a bejegyzését.

“Az egyik alapító, egy „hátrányos helyzetű” ügyvéd lakásának címe Budapest legdrágább és legelegánsabb sugárútján, az Andrássy úton van”

– írja Hadházy a posztban.

A támogatást törvénytelenül eredetileg arra akarták használni,

hogy meglevő más vállalkozásukban gyártani szándékozott mosóport csomagoljanak.

Ha ehhez akartak volna támogatást szerezni, akkor közvetlenül arra kellett volna pályázni, nem pedig azt hazudni, hogy ők szociálisan hátrányos helyzetű emberek, akik zacskózó üzemet álmodtak meg maguknak

– jelentette ki Hadházy.

A nagyobb rész “elfolyott furcsa (kamu) célokra vagy saját cégekhez

Hadházy szerint a dokumentumokból kiderül, hogy az 50 milliós támogatás kisebbik része ment fizetésekre (köztük alapítók is kaptak bért!). A nagyobb rész

“elfolyott furcsa (kamu) célokra vagy saját cégekhez, vagy nagyon furcsa cégekhez: 5 millió nyilvánosság biztosításra saját cégnek(!), marketingre egy rejtélyes budapesti cégnek, 5 millió projektmenedzsmentre. Bíró saját cége – a Hunola Kft. – számlázott, illetve elmondása szerint havi 200 ezres fizetést kapott a menedzselésért”.

“Ennél azonban még durvább,

hogy „üzleti tanácsadásért” 2,8 milliót fizettek ki egy Roboáni Kft. nevű csaló cégnek, amelyik 2015-ben a semmiből hirtelen csinált 100 milliós forgalmat, nulla nyereséggel, majd eltűnt “

– írja Hadházy, aki azt is kiderítette, hogy a cég székhelyét egy miskolci szegénytelepre jelentették be.

A részletek itt olvashatók!

Forrás

figyu

2 hozzászólás

 • 2020.10.15 - 22:24
  Közvetlen hivatkozás

  Na, EZT MOST MIERT????? Akos, eddig nagyon szerettelek, tiszteltelek – de most miert ta’rod ezeket a dolgokat nyilvanossagra???? Ezzel az amugyis torekeny ellenzeki osszefogast gyengited – akarva-akaratlanul – mert igy ugy nez ki, mintha az ellenzek ezt mind tudta volna, es ennek ELLENERE elinditottak Birot a valasztason! Vagy nem tudtak – akkor meg benne van ezentul az ellenzekiek paklijaban, hogy hasonloan rossz 106 jeloltet fognak inditani 2022-ben is ! Miert tetted ezt? Ha mar aktivan – ugy latszik – nem akarod segiteni az osszefogast, legalabb ne arts nekik! Hat csalodtam benned, erosen….:(

  Válasz
 • 2020.10.16 - 06:46
  Közvetlen hivatkozás

  Igaza van, a csaló tolvajoknak börtönben a helyük, mindegy melyik oldalhoz tartoznak!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük