Sorting by

×

Hadházy: megértem Kövért, de a vágyát egyelőre nem tudom teljesíteni, amit viszont megígérhetek……

Az úgy kezdődött, hogy Kövér László a a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában neve említése nélkül, de üzent Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, aki egyedüliként bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, a parlamenti eskütétel helyett a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt. Kisvártatva megérkezett Hadházy válasza, ami a közösségi oldalán olvasható.

Kövér vasárnap reggel….

Természetesen lesz lehetősége Hadházy Ákosnak letennie a képviselői esküjét, de hogy mikor, azt még nem tudja megmondani,

-közölte Kövér László a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A független országgyűlési képviselő egyedüliként bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, a parlamenti eskütétel helyett a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt. Elmondása szerint azért nem ment be, mert

nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt.

Úgy tervezte, hogy később külön teszi le az esküt, hogy felvehesse a mandátumát. Hadházy nemrég arról számolt be, hogy nem kapott még időpontot az eskütételre.

„Méltatlannak tartom, hogy ennek az embernek a személyes problémái egyáltalán szóba jönnek. És, hogy bárkinek foglalkoznia kelljen vele”

– folytatta az Országgyűlés elnöke. Kövér egyszer sem mondta ki Hadházy nevét.

„Nem egészen értem, hogy mit képzel magáról, (..) hogy veszi magának a bátorságot, hogy kétségbe vonja annak a választásnak a legitimitását, aminek az eredményeképpen ő mandátumot nyert.”

Kövér azt javasolta Hadházynak, hogy mondjon le és

“akkor nyugodtan csinálhat magából továbbra is bohócot.”

Hadházy vasárnap délután….

“Kövér László ma azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban (tudják, ahová ellenzéki képviselő nem teheti be a lábát), hogy az a vágya, mondjak le. Megértem őt, de sajnos ezt a vágyát egyelőre nem tudom teljesíteni. Amit ígérni tudok neki:

  • Ahogyan azt kezdetektől jeleztem, fel fogok esküdni, de nem fogom eljátszani a parlamenti komédiát, a képviselői munka parlamenten kívüli részére fogok koncentrálni. Így talán Kövér úr fáradt idegei is kevésbé borzolódnak.
  • Az a zsarolása sem hat meg, hogy nem ad jól fizető kamu pozíciókat az alapfizetésem mellé. Azt én köszönöm szépen, nem kérek, eddig sem kértem.
  • Ha valóban korlátlan ideig nem enged felesküdni, az csak a gyávasága jele lenne (ezen a héten nem engedte a Házbizottság napirendjére venni az eskütételem idejét). Ez természetesen saját alaptörvényüknek és a demokrácia alapjainak is a lábbal tiprása lenne, hiszen egy képviselő szabadon dönthet úgy, hogy nem kíván élni, vagy később kíván élni valamely jogával. De ha egy házmester vagy egy pártkáder akar dönteni erről, az csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy már rég nem demokráciában élünk. Csak diktatúrában van olyan, hogy egy képviselőt trükkökkel akadályoznak jogai gyakorlásában. A munkámat ezzel Kövér úr nem fogja ellehetleníteni, bár fizetésemet és a munkámhoz szükséges feltételeket, a munkámat segítő kollégáim fizetését elvonja. Így ha a gyávasága miatt tartósan nem tehetem le az esküt, arra lépnem kell, lépni is fogok.
  • A parlament tekintélyét nem én rombolom, hanem ő, illetve az olyan “választások”, amely előtt a miniszterelnök hetente beszélhet a rádióban – és Kövér is, amikor csak akar – az ellenzék pedig 5 (öt) percet kap ugyanerre.
  • Ha nem lenne olyan gyáva alak, szívesen vitatkoznék vele arról, mennyire volt “demokratikus” ez a választás, és elmagyaráznám neki, miért nem vettem részt a nyitó ülésen, miért nem vállalok bizottsági tagságot és más fizetős kamupozíciót sem, miért nem fogok vigyázba állva interpellálgatni és a demokrácia látszatát fenntartani. De persze gyáva ehhez, ő maximum az udvari ellenzékkel mer vitatkozni.
  • Legyen nyugodt! Dolgozni, azt fogok, ha visszatartja a fizetésemet, ha nem. Akkor is, ha azt hiszem, éppen ez a legnagyobb baja velem.”

A hozzászólásokból…

“Igaza van , a döbrögi 2002 be mikor elvesztette a választást évekig nem ment be a parlamentbe de a fizetését azt felvette!!!!!!”

“Dicséretes, példamutató viselkedés! Soha nem az ellenfél szabja meg, hogy mit tehetünk vagy mit tegyünk!”

“…a hatalommal élni és nem visszaélni…na ez miniputyin csapatának nem megy….süt belőle a gyűlölet…”

“Nehogy már a komcsi ugasson. Kellesz nekünk Don Quijote!”

“Ezt a maffiózókra jellemző zsarolást még Kövér úr sem nevezheti demokratikusnak.”

“Kedves Ákos! Képviselő úr.Régóta követem sokadmagammal, és ezt bebizonyitottuk a szavazásón..Kérjűk, h továbbra is álljón ki a közös érdekeink mellett-semmi esetre sem hátrálúnk meg, bizúnk Önben mert a jó Ügyekért harcól,sok ilyen Ember kellene, az Országnak.Tisztelettel jó egészséget, és jó munkát kivánók.”

“Üdvözlöm Ákos. Látom sokan mondják alapítson pártot. Bár a döntés joga az Öné, de én nem tenném, van belőlük annyi hogy Tiszát lehetne velük rekeszteni és mire megyünk velük? Csak az energiáját fogyasztaná fölöslegesen. Így legalább van energiája a sok gazemberség feltárására. Ehhez jó egészséget és sok sikert, erőt kívánok.”

“T. Ákos! Ha úgy döntene, hogy pártot alapít szivesen lennék 02 tagkonyv tulajdonosa!!!!!!!”

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.