Hadházy nem vállal tisztséget az LMP-ben

Hadházy Ákos, az LMP eddigi társelnöke továbbra is támogatni fogja a parlamenti pártok és a parlamenten kívüli ellenzékiek együttműködését.

Tegnap este megalakult az LMP új frakciója, amihez csatlakoztam. Tisztséget sem a frakcióban, sem a pártban, sem a parlamentben nem fogok betölteni. Ahogy eddig is, továbbra is kifejezetten támogatni fogom a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést

– jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Hozzátette, mélyen elszomorítja, hogy a pártok nagyon gyorsan összefogtak, hogyan osszák el egymás között a Fidesz által felajánlott pozíciókat. Szerinte az ellenzéki képviselők “többsége ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni. A tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán. Az eddigi megállapodások nem arra utalnak, hogy az ellenzéki tárgyalásokon sikerült ezen a skálán a megfelelő pozíciót elfoglalni, az elfogadható megoldást megtalálni.”

Hadházy és az LMP egyes vezetőinek a viszonya már a választási kampányban elmérgesedett, ő például anélkül lépett vissza a választókörzetében egy esélyesebb ellenzéki javára, hogy erről a vezetés tudott volna. Később azt állította, hogy Schiffer András megfenyegette azokat, akik visszalépnének más ellenzéki jelölt javára, Schiffer ezt tagadta.

Végül etikai bizottság tárgyalta az önkényes visszalépők ügyét, ezen a tárgyaláson Sallai Róbert Benedek rátámadt Hadházyra.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Hadházy feljelentette Sallai R. Benedeket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük