Önök most visszaüzenték a Fidesznek, hogy még az ő hatalmuk is véges! - Hadházy Ákos stábjának működése nyár végéig rentábilis - Városi Kurír

Sorting by

×

Önök most visszaüzenték a Fidesznek, hogy még az ő hatalmuk is véges! – Hadházy Ákos stábjának működése nyár végéig rentábilis

Önöknek köszönhetően két nap alatt összejött az az összeg, amivel nyár végéig akkor is tud működni a stábom, ha Kövér László – teljesen törvénytelenül – akár az őszi ülésszak kezdetéig blokkolja az eskütételemet. Nagyon hálás vagyok ezért és rengeteg erőt ad maga a tény is, de a sok kis adománnyal érkező sok-sok biztató üzenet is! – jelentette Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán.

Hirdetés

“Az Önök segítsége ugyanakkor egy válaszüzenet is a hatalomnak

Az eskütételem blokkolása ugyanis elsősorban nem az én büntetésem, hanem üzenet a többi ellenzéki képviselőnek:

„látjátok, ezt történt volna veletek is, jól tettétek, hogy engedtetek a zsarolásnak és eljöttetek az Országgyűlés alakuló ülésére!”

Önök viszont most visszaüzenték a Fidesznek, hogy még az ő hatalmuk is véges! Ez akkor is így van, ha most sokan úgy érzik, nem lehet mit tenni. Pont az Önök támogatása mutatta meg, hogy igenis, lehet.

Egészen megható volt az elmúlt két nap! Még egyszer nagyon köszönöm!

Ez a siker is azt mutatja, hogy egyrészt igény a munkánkra, másrészt sokan értik, miért is fontos anyagilag is az emberekre támaszkodni: ha ugyanis nem függünk a rendszertől, nem tudnak minket a pénzcsappal zsarolni! Ez lehet, sőt ez kell legyen az új ellenzéki politika egyik alapvetése!”

“Végül néhány gondolat az eskütételről

Természetesen sokkal többről van szó annál, minthogy kapok-e fizetést.

Az eskütétellel halogatása 30 ezer zuglói szavazó akaratát veszi semmibe: az általuk megválasztott képviselőt akadályoz meg jogai gyakorlásában. Egy képviselő egy demokráciában eldöntheti, hogy mikor akar egy jogával élni, de ha a hatalom dönti el, hogy mikor élhet vele, az bizony diktatúra.

Önöknek hála, most egy darabig minden további nélkül végezni tudom azt a munkát, amelyre ígéretet tettem a választások előtt. De ez nem jelenti azt, hogy az eskütétel akadályozását szó nélkül lehet hagyni, nem is fogom.”

“Az alakuló ülés kihagyása szimbolikus gesztus volt,

amellyel jeleztem, hogy nem tartom tisztességesnek a választást, amelyen létrejött az új parlament. Jeleztem továbbá, hogy semmilyen extra fizetéssel járó díszpozícióra nem tartok igényt és nem fogok a parlamenti ellenőrzés látszatát fenntartó interpellációkban és álvitákban sem részt venni. Ez tehát nem egy eszköz volt, hanem egy alapvetés. Önmagában ezzel természetesen nem értem el semmit, viszont a folytatáshoz nélkülözhetetlen lépés volt ez.

Gyakori – valószínűleg több esetben szándékos – félreértés, hogy az alakuló ülés kihagyását összekeverik a mandátum visszaadásával vagy fel nem vételével.

Mindig is szándékomban állt gyakorolni képviselői jogaimat (hiszen ezzel bíztak meg a választók), csupán az ünnepélyes alkalmon nem kívántam részt venni, és meghallgatni a beszámolókat, hogy a választáson minden a legnagyobb rendben volt. És jeleztem azt is, hogy a parlamenti színházban nem veszek részt (a “veszélyhelyzet” megszavazása után ennek végképp semmi jelentősége nincs), hanem a képviselői feladataimat elsősorban a parlamenten kívül fogom ellátni.

Ahhoz ugyanis, hogy a következő választásra esélyünk legyen kiharcolni tisztességesebb feltételeket, ezekre a szimbolikus lépésekre szükség volt. Ezt a Fidesz is tudja, ezért nem engedte ezt meg az ellenzéki pártoknak és ezért próbál most büntetni engem. Önöknek hála, sikertelenül.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.