Hadházy: Orbán képviselőtársamat szívesen fogadták, engem nem engedtek be – mit titkol a szekszárdi kórház?

Emlékeznek még, amikor Orbán Viktor szinte naponta látogatott el -Mátyás király után szabadon- „bejelentés nélkül” tévésstábjával egy-egy kórházba, ahol persze zokszó nélkül beengedték és azonnal előkerítették az intézményvezetőt, aki készséggel vezette körbe és tájékoztatta az aktuális helyzetről? Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek ez a mutatvány nem sikerült.

Ha nem lenne tragikus, akár komikus is lehetne

A független képviselő beszámolt a látogatásnak nem nevezhető történetről közösségi oldalán:

„Ön szerint mit titkol a szekszárdi kórház?

Miután tavasszal Orbán képviselőtársamat nagyon szívesen fogadták (annak ellenére, hogy elvileg bejelentés nélkül érkezett) és a főigazgató körbe is vezette a COVID-osztályon, azt gondoltam, én is tájékozódni fogok az intézményben. Ez különösen fontos azért, mert nagyon aggasztó híreket hallok odabentről olyan kollégáktól, akik egyelőre névvel nem vállalják az információkat.

Több mint három hete írásban jelentkeztem be a főigazgatónál,

amire eddig semmilyen hivatalos választ nem kaptam. Arra a konkrét és egyszerű kérdésemre sem, hogy melyik napon hány fertőzött hunyt el az intézményben. Kollégáim többször egyeztettek a titkárságával, mindig azzal hitegettek, hogy rövidesen válaszolnak. A mostani, néha tragikomikus reakciókat kiváltó fellépésemnek annyi részeredménye azért lett, hogy a főigazgató a titkárnőjén keresztül megüzente, hogy hétfőn hajlandó az irodájában fogadni.

Felhívom a figyelmüket, hogy Orbán képviselőtársam mostanában feltűnően felhagyott a Mátyás-királyt idéző kórházlátogatásokkal. Ez nagyon aggasztó, mert ezek szerint van fogalma és információja arról, hogy mi várna ott rá, de ezt el akarja Önök elől titkolni.

Sajnos a mostani helyzetben az a kisebbik baj,

hogy a hatalom az utóbbi helyzetben gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette az ellenzéki országgyűlési képviselők jogát, hogy a népet képviselve a végrehajtó hatalmat és az állami intézményeket ellenőrizzék. Jelen pillanatban az a probléma is apróság, hogy ezt sok ellenzéki kolléga némán szemléli.

Orbán tavaszi propagandalátogatása és az én mostani kísérletem közt nem az a legnagyobb különbség, hogy ő kormányfőként, én pedig ellenzéki képviselőként érkeztem. Az igazi különbség a járványhelyzet súlyosságában van. Ha igazak a hírek, amiket bentről hallottam, az nagyon nagy probléma! Hétfőn folytatjuk.”

Mindenképpen nézze meg a videót, igazi kordokumentum 2020 Magyarországáról!

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük