Hadházy-Péterfalvi csörte

Ismét egy példa arra, hogy az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket: Péterfalvi Attila NAIH-elnök kötelezett minket, hogy töröljünk minden, az Európai Ügyészségért folytatott kampányban gyűjtött adatot.

Mivel az íveket megsemmisítettük,

ez azt jelenti, hogy az e-mail címlistánkat akarja elvenni, arra hivatkozva, hogy jogalap nélkül kezelünk személyes adatokat. Érdekes, hogy amikor a gyűjtés elején beküldtük az adatvédelmi tájékoztatót, nem volt vele probléma, de miután sikeres volt a kampány, hirtelen aggályos lett.

Péterfalvi levelét jelenleg is szakjogászokkal vizsgáljuk,

de azt laikusként is el tudom mondani, hogy mélységesen igazságtalannak találjuk. Ezek szerint semmilyen politikai közösséget nem lehet építeni, nem lehet a velünk egyetértő emberekkel kommunikálni, még akkor sem, ha ők maguk, saját kezükkel adják meg az e-mail címeket. Szánalomra méltó, hogy egy jobb sorsra érdemes szakembert a NER fegyverként használ, nagyon kíváncsi lennék, mivel kényszerítik erre! Mert Péterfalvi vagy prostituálódott, vagy zsarolják.

Természetesen rögtön felmerül a Kubatov-lista kérdése,

és már meg is tettük a magunk bejelentését. Az adatvédelmi hatóság 2012 óta nem hajlandó érdemben foglalkozni a kormánypárti adatbázissal, pedig abban egészen biztosan szerepelnek olyan emberek is, akik „E” betűt kaptak („elutasító” vagy „ellenség”), tehát biztosan nem járultak hozzá az adatkezeléshez. Itt lenne az ideje, hogy a NAIH által hivatkozott GDPR, az európai adatvédelmi rendelet alapján alaposan megvizsgálják ezt az adatbázist.

Néhány hozzászólás

“Tisztelt Hadházy Ákos, ezúton hatalmazom fel Önt és szervezetét, hogy a korábban megadott adataimat “kezelhesse”. Mindazon által köteles minden alkalommal számomra üzenetet küldeni amikor korrupciós vagy annak gyanúját felvető jelenséget és/vagy ügyet vél felfedezni. A megadott e-mail címem az Ön rendelkezésére áll. Továbbá amennyiben azt szükségesnek találja további adataimmal is állok rendelkezésére a zavartalan kapcsolattartás érdekében. ( így jó lesz péterfalvi attila ?)”

“Na akkor itt hivatalosan is hozzájárulok, maradhat az email címem. Tegye mindenki ezt! Ha kell ezt e-mailben is megerősítés!”

“Amennyire én tudom, ha az egyén hozzájárul az adatai kezeléséhez, akkor ez nem tilos. Márpedig az Európai Ügyészségi csatlakozásra gyűjtött íveken ez a mondat definítíve rajta volt. Ha Péterfalvi a GDPR-ra hivatkozik, akkor ennek alapján semmilyen szervezet nem kezelhetné hosszú távon az adataimat ( bank, mobil szolgáltató, webshop, stb.). Biztos, hogy ez az ember képes ellátni a feladatát ha ekkorát tévedhet ?”

“Adatvédelem? Magyarországon? Ahol az állam üzletel személyes adatainkkal? Ahol minden hivatalba segített szakember elfideszesedik? Ahol páran ebből a témakörből is csupán jól megélnek? A lónak a f….t Péterfalviéknak, nem mailcím törlést!”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük