Hadházy-reakció a belügy válaszára megfigyelés-ügyben: a Pegazus botrány után is ezt mondták… - Városi Kurír

Sorting by

×

Hadházy-reakció a belügy válaszára megfigyelés-ügyben: a Pegazus botrány után is ezt mondták…

A Blikk információi szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának emberei végezhették az engedély nélküli megfigyeléseket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint a Ligetvédők pár tagja és egy ismert celeb ellen.

Hirdetés

Első “felvonás”

Hadházy képviselő szerda reggel közösségi oldalán írta meg, hogy

“Ez egy rendkívül súlyos történet – egy mentelmi joggal rendelkező képviselőt megfigyelni, ráadásul szimplán politikai okból, több, mint törvénytelen.

Ráadásul információim szerint az ügy már több éve kezdődött. Állampolgári jogaimra hivatkozva betekintést kértem a Felderítő Főosztálytól az engem érintő iratokba, a napokban fog lejárni a válaszadási határidő.

Információm szerint más képviselő is érintett volt. Persze lehet, hogy valaki legyint: ezt sejteni lehetett. De egyrészt most már komoly bizonyíték is van erre, a KNYF nem is tagadta. Másrészt nem használunk túl nagy szavakat akkor, ha azt mondjuk: ez a rendszer annál is sötétebb, mint ahogyan eddig látszott. Fontos viszont tudni:

jó, hogy ilyen dolgok kiderülnek, de veszélye is van. Ha az emberek ebből azt a következtetést vonnák le, hogy “na ezért kell csendben maradni”, akkor pont azt tennék, amit a mocskos hatalom akar.

Mindenesetre kíváncsian várom az iratbetekintést és azt is, hogy a Fidesz megengedi-e, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság összeüljön az ügyben (ha az ellenzéki pártok egyáltalán kérik).”

Második felvonás

A belügyminisztérium koraeste közleményben reagált:

“Magyarországon – mint minden demokratikus jogállamban – bárki, bármikor, bármilyen tartalmú beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz. Teheti ezt egy büntetőeljárás gyanúsítottjaként, védekezésének részeként akár valótlanságokat állítva is. A Belügyminisztérium sajnálattal veszi tudomásul, hogy a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. Akik pedig még hajlandóak a légből kapott értesüléseket figyelemmel kísérni, előbb vagy utóbb azzal szembesülnek, hogy a valósághoz semmi vagy legalábbis nem sok közük van. Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra.

A tárca kénytelen sokadszorra leszögezni: országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata.

A leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak. Azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják.”

Harmadik felvonás

“a Központi Nyomozó Főügyészségen vizsgálat folyik a BRFK Felderítő Főosztálya által végzett illegális megfigyelések ügyében tett bejelentés alapján. Ha egy ország rendőrsége egy mentelmi joggal bíró képviselőt jogtalanul megfigyel, az nagyon súlyos dolog, de megijedni , pláne félni nem kell. Az csak azt jelenti, hogy a hatalom gyáva.”

– írta Hadházy Ákos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében. Azt is megjegyezte, hogy a Belügyminisztérium “azóta közleményben megnyugtatott mindenkit, hogy semmilyen törvénytelen megfigyelést nem végeztek”.

“Sajnos a Pegazus botrány után is ezt mondták…”

Hogy a “közönség” tapsol-e az előadáshoz, vagy kifütyüli, az majd kiderül…..

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.