Hadházy: “szeptemberben már csak 4600 (! négyezer hatszáz !) maszkot gyártott a kínai csodamasina…”

Emlékeznek még a tavaszi “nemzetmentés” idejére, amikor Orbán miniszterelnök nagy rössel jelentette be a nemzeti lélegeztetőgépgyártás mellett a csoda-maszkkészítő gépsort?

A beigért mennyiség….

Havi 2.800.000 maszkról szólt akkor a fáma, amiről augusztus elejére kiderült, hogy

890 ezret (!!) sikerült legyártani a kínai maszk gyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban.

Mi a helyzet ma?

Hadházy Ákos utánajárt és közösségi oldalán számolt be a jelen helyzetről:

“Szeptemberben már csak 4600 (! Négyezer hatszáz !) maszkot gyártott a kínai csodamasina, amiről Orbán propagandavideója azt hazudta, hogy havi 2,8 milliót fog gyártani.

Nem ez Orbán legnagyobb hazugsága,

de egyrészt nem mindig lehet ennyire egyértelműen rajtakapni, másrészt ez a kis történet mindent elmond a kormány “járványkezeléséről” és a korrupcióról.

<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>

Emlékeztetőül:

a gépet 210 millióért VETTE a kormány, miközben az Alibabán ugyanakkor 21 millióért kínálták. Az ügyön néhány netes kattintással min. 150 milliót kereső “portyázó fürkész” cég tulajdonosa Tóth László, a Judo Szövetség elnöke.

Tudni kell amúgy, hogy állatorvosként a járvány előtt is vásároltam sebész maszkokat…

Idén januárban még 20 (húsz) forint volt darabja – a börtönben ezek szerint most is ki tudnák hozni 10 forintból. Ehelyett 100-200 forintért lehet most venni a kínai maszkokat- ki tudja, talán azért állt le az amúgy is harmatos börtön termelés (ha volt egyáltalán), hogy egyesek ne bukjanak nagyot a Kínából hozott maszkokon?

A mostani tisztázó kérdéseket azért tettem a Büntetésvégrehajtás felé, hogy a feljelentésben minél precízebben tisztázhassuk a körülményeket. Enyhén szólva sem volt beszédes a BVOP, de ez a 4600-as szám azért nem semmi.

ősi cigány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük