Sorting by

×

Hadházy Ákos: Farkas Flórián utóda ugyanott folytatja, ahol elődje abbahagyta – A Sztojka-sztori folytatása

Nincsenek rendben a kifizetések az Országos Roma Önkormányzatnál, viszont ha az ellenzék nyerné a választást, akkor vagy a Jobbik venné át a romaügyet, vagy a melegek – magyarázta a januárban napvilágot látott videóban Sztojka Attila a Népszava szerint.

Csak ott, csak nekik….

A 2021 decemberében készült, három és fél órás hanganyagon beszélő férfi, aki a lap szerint Sztojka Attila volt, azt mondta egyebek mellett a tárgyalópartnereinek: az Országos Roma Önkormányzatnál nincsenek rendben a kifizetések, a képviselői tiszteletdíjak mellett ugyanis a foglalkoztatási intézetben van „egy másik szerződésetek, vagy a hozzátartozótoknak”. Ez pedig szerinte is hűtlen kezelést jelent, de azt azért hozzátette, hogy „máshol nem fogom elmondani”.

Hadházy Ákos szerint van más cifraság is Sztojka körül….

“Sztojka Attila romaügyi biztos feleségének egyesülete 4 év alatt 70 millió -70.000.000.- forintot- és EU-s 12.5 millió -12.500.000.- forint- belügyminisztériumi támogatást tüntetett el.

Utóbbi különösen összeférhetetlen annak fényében, hogy a kormány romaügyi megbízottja a Belügyminisztérium alkalmazottja.

A “Befogadó Társadalomért Egyesület” pályázatai közül 40 millió forint EU-s pénz ment el a “Romano Glasso – Cigány hang – Programsorozat a sokszínű roma kultúra megőrzéséért az Esztergomi járásban” című projektre.

A Facebook-oldalon, a Youtube-csatornán és a honlapon fájdalmasan kevés programot látunk, néhány gyermek táncol néha illetve néha főznek valamit, pl. roma ecetes salátát.

A pénzek másik fele egy “Gipsy Style” ruhakollekciót előállító varrodai programra (gyártás és tehetségkutató program) megy elvileg

A képek szerint egy kis szobában van négy varrógép, egy honlapon pedig megrendelhetőek a ruhák. Az egyesület beszámolója szerint azonban a bevételek csak évi néhány millió forintot tesznek ki, a tehetséggondozó program pedig már jóval az összesen 40 milliós támogatás előtt is létezett.

Farkas Flórián utóda tehát ugyanott folytatja, ahol elődje abbahagyta

Sztojka annak ellenére lett az egyetlen fideszes roma képviselőjelölt, hogy a múlt év végén lebukott, ahogyan a nem a Fidesznek dolgozó képviselőket fenyegeti, a fideszeseknek meg kamu állásokat ígérget. A fentiekből pedig látszik, hogy a roma támogatások elszórakozásában is méltó utóda Farkasnak. Amit pedig a Fidesz “roma politikájának” hívunk, az pedig csak a roma szavazatok megvásárlásáról és a romák zsarolásáról szól . Ha kíváncsi a 80 millió sorsának részleteire, ezen az oldalakon megtekintheti:”

 

Hadházy Ákos: Farkas Flórián utóda ugyanott folytatja, ahol elődje abbahagyta - A Sztojka-sztori folytatása

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.