Hadházy: vajon Orbán Ráhel, Guller Zoltán vagy Oszkó Péter kérte az országos kéktúra módosítását?

Aligha akad olyan természetjáró, aki ne hallott volna a legendás kéktúráról. Hazánk leghíresebb túraútvonalai páratlan lehetőségeket tartogatnak a felfedezőkedvű vándoroknak, a kiránduló családoknak és bárkinek, aki szereti a természetet és a túrázást. Hogy kinek és miről szól a kéktúrázás, azt mindenki maga dönti el, de vitathatatlan, hogy a megtett kilométerek közben olyan élményekre tehetünk szert, amelyek átformálnak bennünket, nyitottabbá tesznek a természetre, gazdagítják látásmódunkat – fogalmazza meg “magát” a Kéktúra.

Cenzúrázott Kéktúra?

Hadházy Ákos közösségi oldalán írta meg, mit vett észre a Kéktúra útvonalváltozása kapcsán:

“Vajon Orbán Ráhel, Guller Zoltán vagy Oszkó Péter kérte az országos kéktúra furcsa módosítását? Balatonhenyén jelentősen módosították az ország egyik legrégebbi túraútvonalát. Így az

ezentúl diszkréten elkerüli azt a grandiózus új kastélyt (plusz mulatópajtát, fürdőházat és tiszttartó házakat, mert ezek is épültek a kastély körül).

A kastélyt Orbán Ráhel jobbkeze kezdett építeni, majd átkerült egy káeftébe, amelyet Tiborcz egyik embere vezet, majd ez a káefté most elvileg Oszkó Péter érdekeltségébe került.

Úgy látszik, az urakat és úrhölgyeket zavarná, ha a pórnép gyalogos turistaként sétálgatna az új kastély körül.

A helyiek szerint mindenesetre az új útvonal amellett, hogy hosszabb, jóval kevésbé látványos.”

A változásról itt olvashat, az előzményekről itt és itt tájékozódhat.”

Háttér

Pár mondattal összefoglalva a fordulatos sztorit, Balatonhenyén, egy gyönyörű balatonfelvidéki faluban zajlik egy túlméretezett, védett területet érintő gigaberuházás. A telek korábban volt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának a tulajdona, majd Ruff Zoltán lett a gazda, ő a Hír TV-nél és az ECHO TV vezetőségében kapott szerepet. Később Ruff Zoltán az általa tulajdonolt Fekete-hegy Vagyonkezelő Kft.-be apportálta a birtokot, majd a kft., illetve vele együtt a balatonhenyei beruházás is bekerült a Közép-Európai V. Magántőkealap tulajdonába.

A magántőkealapoknál kitehetjük a „végállomás” feliratot, mert ezek végső haszonhúzói Magyarországon a nyilvánosság számára nem megismerhetőek. Az Átlátszó és több baloldali politikus azért az alap címe és kezelője miatt Tiborcz István „közelségét” is behozta a történetbe.

Ennél a pontnál aztán derült égből a villámcsapásként, az Oszkó Péter volt pénzügyminiszter birtokában levő Oxo Properties Holding bejelentette, hogy ő az alap befektetője, így az ingatlan közvetett tulajdonosa. A cég még kérte is a közvéleményt, hogy a jövőben tartózkodjon a találgatásoktól és a fals állításoktól.

Új kommunikációs trükk visszatérő alkalmazását figyelhettük meg

 • Rogán Antal új családjának meghiúsult földvásárlásánál,
 • Kósa Lajos és a csengeri örökösnő történeténél,
 • vagy Varga Judit igazságügyminiszter (szintén balatonhenyei) CSOK-jánál lehet azt a módszert tapasztalni, hogy a média pontos tájékoztatását azzal minősítik hazugságnak, hogy egy adott ponton új információ jelenik meg, vagy változik az állapot.

A szöveg ugye ilyenkor az, hogy nincs ügy,

 • Rogánék végül nem vettek földet,
 • Kósa nem kapott pénzt,
 • Vargáék majd visszafizetik a CSOK-ot később, ha nem költöznek életvitelszerűen Balatonhenyére.

Természetesen attól még a sajtó joggal foglalkozik a szerződéssel, a közjegyzői papírokkal, vagy a CSOK-kal, hogy később változik a történet.

Attól, mert egy adott ponton az Oxo Propertieshez került az ingatlan, aligha ő volt az eredeti ötletgazda, nem túl valószínű, hogy Oszkó Péter mozgatta Guller Zoltán, Ruff Zoltán, vagy akárcsak a magántőkealap korábbi lépéseit. Felmerült egy olyan magyarázat is, hogy Oszkó segít a NER-nek, összejátszik a jobboldallal, vagyis kimentett egy kínos helyzetből egy neres tulajdonost. Oszkó Péter eddigi pályája, megnyilatkozásai alapján ez sem igazán életszerű.

(forrás)

2 hozzászólás

 • 2021.06.27 - 10:20
  Közvetlen hivatkozás

  Tenni kell valamit már. Dühitőek ezek a rengeteg változások a nép ellen. Nem sorolom, mert aki olvas és utána néz tudja. A Balaton a magyar emberek üdülő helye volt, és most mi lett?

  Válasz
  • 2021.06.28 - 07:02
   Közvetlen hivatkozás

   Száz szónak is egy a vége cseléd vissza a helyedre mondják ezt a kevesek, több mint 30 éve független attól, hogy milyen zengzetes nevet választott a pártocskák. Az egyik ugyanúgy rabol ki sokakat mint a másik az eltérés tényleg csak a nevekben van. A kevesek hazája vagyunk amit sokunk zokogása tart fenn.Hát csak tovább kedves sokak ezen az úton, mert valahová ez is vezet, de az nem az a hely ahová mi a sokak vágyunk. Tenni kéne,de ez itt nem megy a sokaknak.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük