A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz már az önkormányzatokat is felhasználja a civil szervezetek elleni hisztérikus politikai hadjáratához. A kormánypárt putyini mintára az autonómia és az önszerveződés morzsáit sem tűri meg.

[mnky_ads id=”3390″]

Az egy kaptafára készülő határozatok alapja szimpla hazugság

A fideszes polgármesterek és képviselők mérhetetlen szervilizmusukról és a demokrácia megvetéséről tesznek tanúbizonyságot, amikor hamis vádak alapján próbálják lehetetlenné tenni a városuk polgárainak szolgáltatásokat nyújtó civil szervezeteket. Ezeknek a határozatoknak a kiagyalói kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor, és nem a helyi közösségek érdekeit szolgálják. Méltatlanok arra, hogy nagy múltú magyar városokat vezessenek.

Beszéljünk világosan! Az egy kaptafára készülő határozatok alapja szimpla hazugság. A civil szervezetek nem egyik vagy másik adományozó vagy éppen az Európai Unió érdekeit, hanem az általuk választott értékeket képviselik. Hazugság az is, hogy az Európai Parlament a bevándorlás elősegítésével bízna meg civil szervezeteket. A parlament novemberi határozata mindössze azt teszi lehetővé, hogy a tagállamok (ha akarják) bevonják a civil szervezeteket a menekültek integrálásába.

A Demokratikus Koalíció szerint a civil szervezetek sokszínűsége és autonómiája jelenti a demokrácia egyik fontos garanciáját. Ezért a kormányváltás után helyreállítjuk önállóságukat, és kivizsgáljuk az őket ért törvénytelenségeket.

Niedermüller Péter

alelnök, EP képviselő, DK

[mnky_ads id=”3390″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét