Sorting by

×

Ha a klubban valaki ezt meséli, elküldjük melegebb éghajlatra! – Hagyományőrző katonaszakácsok főznek ezentúl a Karmelita Kolostor lakóira

Van, amit a szájhagyomány útján terjedő népmesék színes világa sem tud überelni: ez Orbánia valósága 2021-ben. Reggel már beszámoltunk arról, hogy a Gundel Étterem nem főz többé Orbánékra, szerződést bontottak. Akkor még nem volt nyilvános, hogy kire szállt a “megtiszteltetés”.

Estére kiderült….

A Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – írja az Index a Kormányzati Tájékoztatási Központ kérdésükre adott válasza alapján.

A Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostor menzáját működtető Gundel Étterem 2019-ben aláírt 5+5 éves üzemeltetési szerződését tavaly decemberben közös megegyezéssel felbontották. A tárca azonban nem árulta el, hogy ki üzemelteti a továbbiakban az étkezdét.

Az Index értesülését megerősítő Kormányzati Tájékoztatási Központ arra azonban már nem adott választ, hogy a katonaszakácsok csak ideiglenesen vagy hosszú távon is ellátják-e Orbán Viktor kormányfő munkahelyét.

A dandár feladatai közé tartozik többek között az állami, nemzeti, katonai ünnepek protokolláris kiszolgálása, a magyar katonai és zenei hagyományok ápolása. Továbbá őrzik a Szent Koronát, valamint „protokollárisan” a Köztársasági Elnöki Hivatalnak helyet adó Sándor-palotát is.

A csapatban mesterszakácsok és mestercukrászok vannak,

akik a magyar katonaszakács-válogatott tagjaiként tavaly februárban ezüst- és bronzéremmel tértek haza a németországi szakácsolimpiáról.

figyu

átver

Egy hozzászólás itt: “Ha a klubban valaki ezt meséli, elküldjük melegebb éghajlatra! – Hagyományőrző katonaszakácsok főznek ezentúl a Karmelita Kolostor lakóira

  • 2021.02.11 - 03:35
    Közvetlen hivatkozás

    Es nemethsziszi lesz a katonaszakacsoknak a marsallja, hiszen o tudja a legjobban a pacalosvelot csinalni….:) Gulyasagyuk be lesznek elesitve, – hat lehet, hogy jobbat nem fog enni a foni, de sargaborsofozelek az lesz hetente 4-szer…:)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.