Hahó, jön a hó!

Egymástól függetlenül több meteorológia előrejelző cég is havat ígér vasárnapra, csak annak mennyiségében és minőségében tér el a véleményük.

Holnap hónap

Vasárnap több helyen lehet kisebb havazás, hószállingózás, de emellett havas eső, keleten eső is eshet. Nem lesz vastag a hótakaró, de ha átmenetileg is, több helyen kifehéredik a táj – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Török László meteorológus “Látványhavazás” című videójában elmondta: vasárnapra virradó éjszaka derült, fagyos lesz az idő, országszerte fagy várható. A minimumok jellemzően mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak, de északkeleten ennél is hidegebb lehet.     Vasárnap kezdetben napos idő lesz, majd dél felől megnövekszik a felhőzet és délután egy csapadékrendszer éri el az ország térségét. A Dunántúlon és északkeleten várható havas eső, havazás, a keleti országrészben eső valószínű. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak a csúcsértékek.
A folytatásban változékony és enyhe lesz az idő. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor – mondta a meteorológus.

<<FRISS HÍREINK!>>

Orvosmeteorológia

Szombaton:  hidegfronti hatásra számíthatunk, a Dunántúlon erős északi, északnyugati széllel. A frontra érzékenyek fejfájásra panaszkodhatnak. A korábbi törések helyén, illetve a műtétek helyén fájdalom léphet fel. Az erős időjárás-változás az egészséges embereknél is megéreztetheti hatását olyan tünetekkel, amik korábban ritkán fordultak elő. Szombaton már naposra fordul az idő. Töltsenek sok időt a szabadban, kiránduljanak, sportoljanak.

Vasárnap: melegfront érkezik, ismét enyhébb levegő árasztja el térségünket a délkeletire forduló légmozgással, de előtte még fagyosan indul a reggel. A délelőtti napsütés kedvezően hat az általános közérzetünkre. Érdemes legalább egy rövid szabadtéri sétát betervezni, ami az ünnepi ebédek, vacsorák után kifejezetten jól eshet. A front érkezésével az arra érzékenyeknél fejfájás, migrénes panaszok léphetnek fel. A szél erősödése sokaknál okoz ingerlékenységet, figyelemzavart, esetleg alvási nehézséget. (Eumet)

hó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük