Hajdúböszörmény kiszakadt Magyarországból? -„Maszkot le”

Hajdúböszörmény első embere, még a kormányt is beelőzte, legalábbis népszerűséghajhászásban. A polgármester ahelyett hogy örülne  a hírnek, miszerint felére csökkent a városban a fertőzöttek száma, inkább bevezette a legveszélyesebb lazítást: „maszkkal le”?

Emígyen szóla Kiss Attila polgármester

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Hajdúböszörmény város polgármestere a mai napon hatályon kívül helyezte a közterületen és nyilvános helyen történő maszkviselés szabályairól hozott 38/2020. (XII.11.) számú önkormányzati rendeletet azaz 2020. december 21. 24.00 órától nem kötelező a maszk viselése Hajdúböszörmény közterületein.

Mivel a védelmi intézkedéseket a város lakossága folyamatosan betartja és felére csökkent a megbetegedések száma, erre tekintettel nem indokolt a helyi szabályozás hatályban tartása.

Az orrot és szájat eltakaró maszk hordása azonban a Kormány által előírt helyeken továbbra is kötelező! A jelenlegi hatályos központi jogszabály szerint kötelező a maszk viselése többek között tömegközlekedési eszközön, kereskedelmi üzletekben, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélszolgálati irodákban.”

 

<<FRISS HÍREINK!>>

Szembe a „jó polgi”döntésével

Dr. Merkely Béla professzor így ír a maszkhasználat előnyeiről:

Az általános maszkhasználat úgy tűnik, hogy csökkenti az új fertőzések arányát; azt feltételezzük, hogy a vírusrészecskék számának csökkentésével nő azon fertőzött betegek aránya, akik tünetmentesek is maradnak. Erre példa, egy argentin zártkörű hajóúton kitört járvány, ahol az utasok sebészi szájmaszkot, a hajón dolgozók pedig FFP3 maszkot viseltek, és így a tünetmentes fertőzöttek aránya 81 százalék volt, összehasonlítva egy korábbi, másik hajón kitört járvánnyal, ahol ez mindössze 20 százalék volt, itt nem viseltek maszkot az utazók. (semmelwis.hu).

Döntsék el kedves Hajdúböszörményiek, kinek hisznek jobban: a polgármesterüknek, vagy a szakmailag magasan kvalifikált Merkely professzornak!

 

Haduböszörmény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest