Kerítésen innenBulvárKiemelt hírek

Hajléktalan lett Simonka György? – zár alá vette a rendőrség a sokatlátott ingatlanát

simonka-orban

Simonka György, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett a hatóság és akinek kezét görcsösen fogja a Fidesz erős marka. 

Ipi-apacs

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala zár alá helyeztette Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát – adta hírül a 24.hu.

Bár a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett politikus és felesége évek óta nem tulajdonosai az ingatlannak. Csodák csodájára mégis ott laknak. Bod Tamás, az azóta megszűnt “Együtt Békés” megyei elnöke 2016-ban tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést tett a kormánypárti képviselő ellen.

Adták-vették – most viszik

Az ellenzéki politikus azt állította, Simonka eladta a házát az unokahúgának, akitől azóta visszabérli. Bod azt gyanította, erre azért volt szükség, mert csődbe ment a fideszes képviselő agrárvállalkozása, a mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft., amelynek javára – Simonka akkor ismert vagyonnyilatkozata szerint – 357 millió forint erejéig kezességet vállalt.

Nagy a család…..

A Fidesz-politikus nevén a felszámolás kezdetekor már nem volt érdemi vagyon. Mindössze egy használt Fiat teherautót tudtak lefoglalni tőle, és a fizetése nagyobb részét elviszi a végrehajtó.

Simonka az őt sújtó végrehajtás ellenére nem vont meg semmit magától. 2016 nyarán kiugrott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott mérkőzéseire. Háza visszabérlése mellett egy Volkswagen Phaetont használ. A hírportál megtudta, hogy a 15 millió forintos járművet hivatalosan a politikus testvérének, Zsófiának a cége, a szintén botrányokkal terhelt Aktív Klub Kft. lízingeli.

Végül hoppon marad?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Újkígyósi otthonának tulajdoni lapja szerint folyamatosan manővereztek az ingatlannal. A fideszes képviselő után, 2008-ban a politikus egyik üzlettársa lett tulajdonos. Pont az, akit egy időre előzetes letartóztatásba helyeztek a költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárás során. Sőt, aki a 32 további vádlott egyike a Simonka-ügyben. Ezután rövid időre – 2011 és 2012 közt – felesége lett a tulajdonos. Ő 2012 decemberében továbbadta az ingatlant a politikus unokahúgának. Az ingatlant később társasházzá alakítottak, és egy része a politikus gyerekei nevére került.

About Author

Szólj hozzá!