Hajléktalanokról énekelni nem kell félnetek – vagy mégis?

Biztonsági őr berkekben – tisztelet a kivételnek – elharapódzott az elmúlt hetek tanulsága, miszerint a regnáló nem csak tűri, de kifejezetten jó szemmel nézi, ha teljes súlyukkal odahatnak, ha kormánynak nem tetszőt látnak, hallanak.

..és ők hatnak, mármint oda ….

A keddi RTL Híradó számolt be arról, hogy biztonsági őrök álltak körbe egy kórust, melynek tagjai átdolgozott karácsonyi dalokat adtak elő pénteken Budapesten, a Bazilikánál megrendezett adventi vásáron. Az akciót a Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórusa szervezte a hajléktalanokért és a családok kilakoltatása ellen.

Az éneklők karácsonyi dalok átköltött, a hajléktalanok és a kilakoltatottak sanyarú sorsára rávilágító szöveggel előadott verziói miatt kerültek bajba. A Mennyből az angyal így csendült fel:

“Mikor a jegyző eljött hozzátok, rendőrök, rendőrök…”

A biztonsági őrök egy percen belül körülállták őket,

majd arra kérték a jelenlévőket, hagyják abba az éneklést. Az őrök ezután lökdösték is a kórus tagjait, illetve kitépték a kezükből az átdolgozott dalok szövegeit. A kórus azután is énekelt tovább, hogy az őrök egyike elvette a mikronjukat. A kiérkező járőrök nem intézkedtek, arra hivatkozva, hogy az éneklés nem volt jogsértő. A csatorna kereste a vásár szervezőit, de nem reagáltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük