Hajmási Éva Európa-bajnok

Az olaszországi Terniben a kerekesszékes Európa-bajnokságon rovábbra is remekelnek a magyarok.

Női tőrben Hajmási Évi egész nap kiválóan vívott, táblaegyesként menetelt végig a mezőnyön, a döntőben pedig egy feszült mérkőzésen bizonyult jobbnak a házigazdák legjobbjánál, teljesen megérdemelten lett Európa legjobbja, megvédve ezzel két évvel ezelőtti címét. Krajnyák Zsuzsi is nagyszerűen szerepelt, csak honfitársa tudta megállítani az elődöntőben, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A másodikra pedig Osváth Richárd, aki a tőrben szerzett bronzát váltotta fényesebbre. Ricsit a döntőben a paralimpiai bajnok győzte le, a döntőben szoros meccsen szenvedett vereséget az ukrán Gyemcsuktól.

Nino Tibiashvili, Jevhenija Breus, Natalja Morkvics és Veres Amarilla

Veres Amarilla bronzérmes, fekete karszalaggal vívtak a magyarok

A szerdán elhunyt Kulcsár Győzőre, a Nemzet Sportolójára, a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőre emlékezve fekete karszalaggal vívtak a magyarok az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon, amelynek csütörtöki versenynapján Veres Amarilla bronzérmet szerzett kardban.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a férfi B kategóriás kardvívók küzdelmében Tarjányi István az első mérkőzésén a pástlekötő heveder hibája miatt félig kiesett elszabadult székéből, megrántotta a derekát, és visszalépni kényszerült. Jelenleg kórházban vizsgálják.

Az eredményhirdetések során Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívó megemlékezésével és egyperces néma csenddel búcsúztak a résztvevők Kulcsár Győzőtől.

Ezzel küldöttségünk egy arany-, két ezüst-, és négy bronzéremmel jelenleg a harmadik helyet foglalja el az éremtáblázaton.

Kerekesszékes Európa-bajnokság, Terni

Férfi kard egyéni A kategória, 27 induló. Végeredmény: 1. Gyemcsuk (ukrán), 2. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 3. Giordan (olasz) és Lemoine (francia), …23. Zsolnai Sándor, …26. Göttlinger Dániel.

Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 26 induló. Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Pranyevics (fehérorosz), 3. Bejcs (orosz) és Kozjukov (orosz), …9. Tarjányi István, …13. Gergely István.

Női tőr egyéni, A kategória, 16 induló. Végeredmény: 1. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), 2. Mogos (olasz), 3. Krajnyák Zsuzsanna  (edző: Feczer Viktor) és Jevdokimova (orosz).

Női kard egyéni, A kategória, 20 induló. Végeredmény: 1. Morkvics (ukrán), 2. Tibiasvili (grúz), 3. Veres Amarila (edző: Bódy István) és Breus (ukrán), 5. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter).

Forrás: hunfencing.hu

Kerekesszékes vívó Eb: három éremmel kezdett a magyar csapat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük