Hajmeresztő! Hidvéghi: az Aquarius migránshajó, egy Soros-hajó

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón kiemelte: nem ez az egy ilyen hajó működött az elmúlt időszakban, iparszerűen zajlik évek óta az a gyakorlat, hogy a Soros-hálózat hajói – kvázi együttműködve az embercsempészekkel – szállítják át Európába az emberek tömegeit.

A Soros-hálózat a gazdasági bevándorlást segíti

Ma már azt is tudjuk, hogy az átszállított emberek nagy többsége nem jogosult a menekültstátuszra, nem menekültekről van szó, hanem gazdasági bevándorlókról – hívta fel a figyelmet, rámutatva: a Soros-hálózat ezzel a tevékenységgel a gazdasági bevándorlást segíti.

Feszültség az EU-ban

Hidvéghi Balázs példátlannak nevezte, hogy két szövetséges nyugati állam, Franciaország és Olaszország között ilyen tartalmú és hangnemű vita alakuljon ki az esettel összefüggésben. Egészen komoly, korábban nem látott feszültség alakult ki az Európai Unióban, a Földközi-tenger térségében a migráció és a Soros-hálózat tevékenysége nyomán – értékelt.

A migrációt nem lehet ráerőltetni az unió államaira

A kommunikációs igazgató a közelgő uniós csúcs kapcsán hangsúlyozta: egészen világossá kell tenni, hogy a migrációt nem lehet ráerőltetni az unió államaira, a bevándorlás kérdése nemzeti hatáskör kell, hogy maradjon.

A bevándorlás nem emberi jog

Ellenezni kell minden olyan brüsszeli javaslatot, amely ezt kötelezővé tenné, és amely a bevándorlást, mint emberi jogot akarja elfogadtatni az unió tagállamaival. Ez elfogadhatatlan és veszélyes, szembe megy a magyar és az európai érdekekkel egyaránt – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük