Az idei nyár eddigi talán legkomolyabb, legbosszantatóbb és legnedvesebb vihara csapott le a fővárosra. A dörgéssel villámlással tarkított támadásban egy ideig úgy tűnt  Budapest ismét elesett. Csak reménykedhetünk, hogy mire az élet indul kiheveri a főváros a hajnali attakot.


Ez  vár ránk ma

Csütörtökön folytatódik a fülledt kánikula, az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből több tájegységünkön is számítani kell lokálisan kialakuló futó záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Nyugaton élénk lehet az északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is fel kell készülni. Hajnalban délen átmenetileg párássá válhat a levegő. Reggel 18-22, délután 30-35 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően kis időre visszaeshet a hőmérséklet.
Frontmentes időszak.

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja elsősorban az Alföld középső területein és a Dunántúl déli részén érhet el magas szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is jellemzően magas koncentrációban lesz jelen. Helyenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a lórom pollenkoncentrációja valószínűleg alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé eléri a magas – nagyon magas szintet. Ez alól Budapest sem kivétel

Ma tűző napra és zivatarokra készüljenek.

 

  • A hőségben vezetés közben is rosszul lehetünk, az esetleges fejfájás pedig elvonhatja figyelmet.
  • Vezessen lassabban és fokozott figyelemmel, tartson több pihenőt!
  • Figyeljen a folyamatos folyadék utánpótlásra!
  • A zivatarok hatására nedvessé válik az úttest, megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot!
  • Ne hagyja gyerekét, a bezárt autóban!

Hasonló

Nyolc új viharjelző állomás a Balatonon

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét