Hajós András: Ne legyen Budapest a turisztikai térképen a felelőtlen, “gyilkos város”!

Hajós András az elsüllyedt Hableány katasztrófája kapcsán gondolkodott el arról, hogyan tehetnénk biztonságosabbá Budapest turisták által megrohant nevezetességeinek környékét. Rossz hírem van: manapság az is kunszt, hogy az úttest közepén lévő villamosmegállóból a polgár ép bőrrel átjusson a járdára.

Valami nagyon gáz….

Érdekes, hogy a naponta növekvő főpolgármester-jelöltektől egy szót sem hallani arról, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a mindennapok közlekedését, például megszüntetni a fent említett villamosmegálló-mizériát.

Hajós András közösségi oldalán így ír:

„A szörnyű a hajótragédia kapcsán sokszor elhangzott, hogy ez sajnos várható volt. Mi lenne, ha gyász közben előre is néznénk, hogy ne kövessük el megint ugyanazt a hibát? Ne legyen igazam, de látom a következő tragédia esélyét kódolva – a rakparton. Fürtökben esnek a turisták, bulizó fiatalok az úttestre, reggeltől-estig. Hiába a zebra, a lámpa, az autósok fokozott figyelme, a pesti alsórakpart – jelenlegi formájában – nem bírja ezt a nyomást. Én bírnám, ha ki lennének tiltva az autók, de ettől minden városvezetés rettegett eddig. Volt szó valaha villamossíneken és autóúton átívelő gyalogoshidakról. Szerintem itt lenne az idő, hogy elővegyük az ötletet, vagy ha van jobb, azt. Egy városnak, egy közösségnek, vezetőinek illene vigyázni a vendégeire, fiataljaira, lakosaira. Ne legyen már Budapest, a turisztikai térképen a felelőtlen, “gyilkos város”!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük