Connect with us

Bulvár

Hajrá sütőtökleves – recepthalom Halloweenre és azontúl

halloweenre
3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Gyömbéres sütőtökkrém leves

Hozzávalók

  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 1.5 kg sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 cm gyömbér
  • 1 db leveskocka (elhagyható, akkor helyette só vagy ételízesítő)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

  • A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
  • Eközben felkockázzuk a meghámozott, megtisztított zöldségeket (ízlés szerint módosíthatjuk a tök és a répák arányát, ki ahogy szereti, de azért a tök mindig legyen több, hisz úgy jön ki az íze).
  • A hagymához adjuk, felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje, és hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint borsot, sót, ha akarunk.
  • Ha megfőtt, belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, majd botmixerrel pépesítjük.
  • Tejszínt öntünk hozzá, és forralunk rajta egyet.

halloween

 

Édes-csípős sütőtökleves

Hozzávalók

  • 2.5 kg kanadai sütőtök
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1.5 l víz (nagyobb tök esetén több vízre lehet szükség)
  • 1 cm gyömbér (ízléstől függ, aki csípősebben szereti, az többet is tehet bele)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes db újhagyma zöldje
  • fahéj ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

  • A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a sütőben 200 fokon puhára sütjük.
  • Kiszedjük a megsült tököt a héjából, és félretesszük.
  • Lábosban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért.
  • Amikor már üveges a hagyma, belerakjuk a tököt, és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Amikor már forr, ízlés szerint fűszerezzük, közben folyamatosan keverjük.
  • 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
  • Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a levest, és ízlés szerint sózni, fűszerezni még.) Pár perc után kész.
  • Apróra vágott újhagymával, levesgyöngyökkel vagy felkockázott pirítóssal tálaljuk.

halloween

Forrás

halloweenre

 

Szerző

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

1 Comment