Drámai búcsúlevél terjed a Facebookon a kelebiai posta vezetőjétől, aki úgy döntött: önkezével vet véget életének.

“Búcsú”

Egy postásokat tömörítő nyilvános Facebook-csoportba került fel képernyőfotók formájában egy “Búcsú” tárgyú e-mail, amit az aláírás szerint a szerb határhoz közeli Kelebia postahivatalának vezetője küldött el több címzettnek január 4-én kora délután.

- Hirdetés -

A levélíró már az elején erős szavakat használ: kijelenti, hogy felelőssége teljes tudatában cselekszik, nem kattant be, nincs semmi baja, kizárólag a Posta.

1974-ben elkezdte a szakmát: szerinte az értékesítés bevezetése elképesztő terhet rótt a postai alkalmazottakra.

“Egyetlen tollvonással piaci kofát csináltak belőlünk, akiknek az árut mindegy hogyan, de el kell adni”

– fogalmaz, majd úgy folytatja: életéből 46 évet töltött itt, és most ott tart, hogy nem bírja tovább.

“Úgy érzékelem, hogy a felső vezetés nem látja, mi történik a végeken. 3000 lelkes falut két személy szolgál ki, Önök szerint ez elég?? Néha belerokkanunk a munkába, lásd karácsony”

Múlt század 2020 Magyarországán…..

Ezután felteszi a kérdést, tudják-e a címzettek, hogy van olyan posta, ahol a WC a kert végében van, pottyantós és 40 éves, majdnem összedől. Sőt, van olyan posta, ahol egyáltalán nincs wc, és 60 évesek az ablakok, ujjnyi résekkel, amelyeken átfütyül a szél. A levélíró szerint óriási elvárásoknak kell megfelelniük, a fizetések és a körülmények viszont megalázóak. Ő ezért úgy döntött, hogy 46 év után elbúcsúzik.

“Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel”

– írja a búcsúlevélben, amit azzal fejez be: a postáján mindent rendben hagyott, senki pénzét nem lopta el.

“Sajnálom kollégáimat, akik ezután is ki lesznek téve a napi sanyargatásnak, csak hogy a terv teljesüljön. Feláldoznak minket a tervteljesítés oltárán”

– zárul a levél.

A Facebookon egy vezérigazgató által írt körlevél is terjed, amiben Schamschula György úgy fogalmaz: megrendüléssel értesültek a postavezető tragikus és érthetetlen haláláról, mellyel szemben mindannyian értetlenül állnak.

Az eset körülményeit az üzenet szerint a Posta és a rendőrség is vizsgálja, a vezérigazgató minden címzettet arra kér, ennek lezárulásáig ne nyilatkozzon az ügyben, és kezelje azt diszkréten.

Az üggyel kapcsolatban a szeretlekmagyrorszag.hu megkereste a Magyar Posta kommunikációs osztályát is, közleményükben azt írják:

“A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában. A családnak ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni.”

Ha segítségre van szükséged…

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.

(Via szeretlekmagyarorszag.hu)

„Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” - Erre nincs szó, csak könny! 2

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét