Sorting by

×

Öten a helyszínen életüket vesztették a mindszenti vonatszerencsétlenségben

Több ember meghalt és több megsérült, amikor kedd reggel 7 óra körül vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség honlapján.

Vonat és kisteherautó karambolozott Mindszent határában, a Déli út és a 4521-es út találkozásánál. Az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották.

A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja – tudatta a katasztrófavédelem.

Tíz mentőautót és mentőhelikoptert is riasztott a Szegedi Mentésirányítás a ma hajnali mindszenti vasúti balesethez, ahol összesen 18 sérültet láttak el a perceken belül helyszínre érkező mentők.

A tömeges balesetnek minősülő szerencsétlenség felszámolása a legmagasabb szakmai színvonalon történt, a sérültek gyors osztályzását és ellátását követően, a kárhelyparancsnok négy kórház közt osztotta el a sérülteket, akik közül többen súlyos sérüléseket is szenvedtek. Öt fő esetében, sajnos csak a halál tényét állapíthatták meg az életmentők. – jelentette az Országos Mentőszolgálat.

A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – írták.

Fotó: Donka Ferenc / Délmagyarország

A tragikus eseményeknek szemtanúja volt a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének önkéntese, egy mindszenti ápoló, Lukács Éva, aki megállt elsősegélyt nyújtani. 

A cikk frissül!

Forrás: Hódpress / Délmagyarország / OMSZ

Kapcsolódó

Halálos vonatszerencsétlenség Magyarországon! - Heten életüket vesztették!

átver

Egy hozzászólás itt: “Öten a helyszínen életüket vesztették a mindszenti vonatszerencsétlenségben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.