Ugyan Orbán Viktor szerint az Európai Uniós pénzre semmi szüksége büszke országunknak, a még bejövő pénzt azért kedvük szerint szétosztják.
[mnky_ads id=”3427″]

Halker, a nyerő

A 100 százalékban az Európai Unió pénzéből finanszírozott Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében 17.4 milliárdnyi ételt juttatnak el a legrászorultabbakhoz. Hadházy Ákos szerint a nemes szándék mögött minimum gyanús biznisz lappang.

Nem először vetődik fel gyanú ezzel a projekttel kapcsolatban, tavasszal egymilliárdért osztottak élelmet, de nem akárhogy! Olyan dobozokba csomagolták az uniós pénzből vett árút, amin az alábbi felirat díszelgett:

“ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához”.

Az igazság sehol nem szerepelt, vagyis az, hogy az EU biztosította pénzből a kiválasztott vállalkozás, a Enger Kft. vitette házhoz.

Hadházy szerint sok finoman szólva is furi dolog van a mostani giga-ajándékkal kapcsolatban. Az egyik, hogy nem részekre szabdalva pályáztatták meg, a másik, hogy ugyan négyen adtak be pályázatot, összesen egy cégét fogadták el érvényesként.

„Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó – így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítsen, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le helyi maffia a nemzetközi segélyeket”

[mnky_ads id=”3427″]
A képviselő szerint a Halker előre tudhatott arról, hogy ő lesz a nyerő:

„A szegény gyermekek élelmiszersegélyén gazdagodó cégről először egyébként jó néhány hónappal ezelőtt, bizarr körülmények között hallottam. Az utcán lépett hozzám a Halker csoport egy dolgozója és elmondta, mennyire felháborítja az, hogy főnöke szerint a szociális intézmény élelmiszer-alapanyag ellátását szolgáló közbeszerzéseken mindenütt ők fognak nyerni, mert a többieket ki fogják zárni. A kezembe nyomott egy meglehetősen bő táblázatot, ahol az általuk a tolnai szociális intézményeknek adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy egyébként a piaci cégeknek mennyivel olcsóbban adják az egyes árukat, mint a rászorulókkal foglalkozó intézményeknek.”

A Halker a 444.hu – hoz eljuttatott közleményében így reagált:

„Társaságunk a szóban forgó nyílt közbeszerzési eljárás során a pályázati kiírásnak minden szempontból megfelelő anyagot nyújtott be, melynek eredményeképp nyertünk a pályázaton. A pályázat összegzéséből – melyet természetesen mi is megkaptunk – látható, hogy a pályázaton több induló volt, azonban az ő kizárásukról, esetlegesen annak okairól nyilvánvalóan mi nyilatkozni nem tudunk.”

[mnky_ads id=”3806″]

Hadházy szerint a Fidesznél nem a matek a fő tantárgy

Eltűnt pénzek nyomában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét