Hallod ezt Viktor, még Ő is?

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfő este Isztambulban bejelentette, hogy az új típusú koronavírus-járvány miatt héthavi fizetését felajánlva gyűjtést indít a rászorulók megsegítésére, miközben országában az igazolt fertőzöttek száma a friss adatok szerint túllépte a 10 ezret.

Mennyi az annyi?

A török államfő héthavi fizetése 2020-ban 568 ezer 750 lírát tesz ki (mintegy 28 millió forint). Erdogan a kormányzat videokonferencia keretében tartott ülését követően közölte: a családügyi minisztérium újonnan nyitott számlájára érkező adományok alapítványokon keresztül jutnak majd el azokhoz az alacsony jövedelemmel rendelkező állampolgárokhoz, akik a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében hozott hatósági intézkedések nyomán kárt szenvedtek.

+ 1 segélycsomag

A török elnök a múlt héten egy segélycsomagot is kihirdetett a járvány okán. Annak köszönhetően egyebek mellett kétmillió alacsony jövedelmű család kap 1000 líra (mintegy 50 ezer forint) pénzügyi támogatást, a nyugdíjminimum 1500 lírára (mintegy 75 ezer forint) emelkedik, a minimálbérért dolgozók egy összesen hétmilliárd lírás (mintegy 350 milliárd forint) csomagban részesülnek, a nyugdíjasoknak pedig már áprilisban megküldik a prémiumot.

Így áll most a vírushelyzet

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter hétfő este Twitter-fiókján azt írta, hogy az előző 24 órában 1610-tel 10 ezer 827-re emelkedett az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek, 37-el pedig 168-ra nőtt a járvány halálos áldozatainak a száma. A kis-ázsiai ország az utóbbi egy hét alatt szinte megháromszorozta a napi koronavírus-tesztek számát, eddig közel 77 ezret végeztek el, ebből csak hétfőn 11,5 ezret. Az esetszámok kezdeti meredek emelkedését követően, az elmúlt négy napban a tesztek számának növelése ellenére az új fertőzöttek napi alakulása nem fokozódott, sőt néhány százzal még mérséklődött is.
Hétfőn napközben a belügyminisztérium azt közölte, hogy Törökország 81 tartományából 18-ban eddig összesen 39 különböző települést vagy településrészt vettek karantén alá, köztük egy községet, hat településrész, 28 falvat és négy tanyát. Erdogan esti beszédében már nem 39, hanem 41 vesztegzár alá helyezett települést és településrészt említett, de az elhelyezkedésükre vonatkozóan ő sem árult el részleteket.
A 83 millió lakosú Törökország állampolgárainak átlagéletkora a török statisztikai hivatal 2020. februári adati szerint 32,4 év.

figyu

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.03.31 - 08:02
  Közvetlen hivatkozás

  Ti nem vagytok normálisak! Eddig Erdogan volt az ellenség-képetek! Most-, meg példakép lett? Barom banda!

  Válasz
  • Avatar
   2020.03.31 - 12:53
   Közvetlen hivatkozás

   Maga meg semmit nem ért a cikkből. Itt nem példakép állításról van szó. Hanem arról hogy van-e valakinek érzéke ahhoz hogy megértse, hogy most van itt az idő amikor tényleg a népéért tehet rengeteget egy államfő. Sajnos ilyet a csutitól nem várhat, mert ő egy érzéketlen senki. Az apja kiverte belőle.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük