Újabb pedagógus lett a járvány áldozata – meghalt a pécsi iskolaigazgató

Sajtóinformációk szerint vasárnap este elhunyt Győrvári Gábor Zoltán iskolaigazgató. A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpontvezetőjét az elmúlt hetekben kórházban ápolták koronavírus fertőzéssel – olvasható a Pécs Aktuál oldalán

Októberben a Szigeti úton található Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont közösségi oldalán jelezte, hogy többen is megbetegedtek. A koronavírus-járvány az iskola vezetőségét érintette legsúlyosabban. A Pécs Aktuál úgy tudja, hogy az iskola igazgatója miután kórházba került, lélegeztetőgépre is került. Halálhírét egyelőre az iskola még nem erősítette meg. Pécs polgármestere közösségi oldalán búcsúzik a vezetőtől.

Zárják be az iskolákat!

Stefan Moritz professzor, a kutatásból levont végkövetkeztetése szerint néhány szabály betartásával le lehet csökkenteni a fertőzés veszélyét:

  • nem szabad teltházas rendezvényt tartani,
  • ha lehetséges, inkább üljenek a résztvevők (így jobban lehet tartani a távolságot), és ha megoldható ételt és italt is itt fogyasszanak,
  • mindig, mindenki viseljen maszkot,
  • célszerű megnövelni a beléptető helyek számát (így elkerülve a tumultus kialakulását).

Mindezek mellett pedig ajánlott az úgynevezett egészségügyi ellenőrök részvétel a rendezvényen, akik felhívják a figyelmet a szabályok betartására. (Városi Kurír)

A vizsgálat ugyan a járvány terjedését a sport eseményeken vizsgálta, ám az eredmény nagyban megfeleltethető az iskoláknak.

iskolaigazgató

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük