Sorting by

×

Hamarosan indul a tanárok soron kívüli oltása, vagy mégsem? – Össze vagyunk zavarodva

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kijelentette: ígéretet kaptak a kormánytól arra, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására – írja az Indexre hivatkozva a Pénzcentrum. Ugyanakkor Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke nem kapott ilyen ígéretet.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a pedagógusok oltása nem csak az iskolában dolgozók problémája

Amennyiben nem szeretnénk, hogy sokáig zárva tartsanak az iskolák, az óvodák, a szülők el tudják végezni a munkahelyi kötelezettségeiket, és ne kelljen segíteni a tanulmányaikban a kicsiket, az csak úgy lehetséges, hogy ismét megnyílnak az iskolák. Nemcsak a pedagógusok kívánsága ez, hanem az egész társadalom érdeke is ez – tette hozzá a győri iskolaigazgató. A Nemzeti Pedagógus Kar párbeszédet folytat a kormánnyal, ahonnan ígéretet kaptak, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására, illetve arra is külön tervezet készül, hogy miként lehetne az érettségi vizsgát biztonságosabbá tenni.

soron kívüli oltás

Nagyon remélem, hogy biztonságosan, de megtartható lesz az érettségi – jelentette ki Horváth Péter. Ugyanakkor Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának megbízott elnöke, aki nyílt levélben kérte a kormányt a tanárok soron kívüli oltására, nem kapott ilyen ígéretet. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere kedden egy képviselői kérdésre azt válaszolta a Parlamentben:

A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségügyi állapotuknak megfelelően.

soron kívüli oltás

átver

Egy hozzászólás itt: “Hamarosan indul a tanárok soron kívüli oltása, vagy mégsem? – Össze vagyunk zavarodva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.