Hamarosan itt a több millió adag "egy érintésű" vakcina, a Johnson & Johnsontól - Városi Kurír

Sorting by

×

Hamarosan itt a több millió adag “egy érintésű” vakcina, a Johnson & Johnsontól

Áprilisban érkezik a Johnson & Johnson vakcinája, sok milliót rendelt Magyarország is az oltóanyagból, amivel csak egyszer kell oltani az embereket.  Magyarország 4,36 millió adagot kötött le. A boltok polcairól ismerős márkanév, a Johnson & Johnson, az AstraZenecához és a Szutnyikhoz hasonló vektorvakcinát gyárt.

Hirdetés

Európai engedély

Az Európai Bizottság március 11-én közölte, hogy feltételes forgalomba hozatali engedélyt adtak a Johnson & Johnson egydózisú oltóanyagának, miután erről szóló ajánlást fogalmazott meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A cég tesztjei alapján a legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen 85 százalékos védelmet nyújt a vakcina – írja a Hvg.hu

Felpörgetik a termelést

A termelés felpörgetése érdekében, írja az AFP, a Johnson & Johnson az elmúlt hónapokban több megállapodást kötött európai gyógyszeripari cégekkel, köztük a francia Sanofival, az olasz Catalennel is és a német ITD Biologikával.

vakcina

 

4,36 millió érkezik Magyarországra

Az Európai Unió 200 millió adagot rendelt az amerikai vektorvakcinából, ebből a második negyedévben mintegy 55 millió adagot kell leszállítaniuk az EU részére. Magyarország 4,36 millió adatot kötött le az oltóanyagból, az operatív törzs korábban azt közölte, hogy hamarosan ebből is fog hozzánk érkezni.

Mi jöhet még?

Budapest környélén  tovább gyorsul a járvány

Közben a friss 12. heti eredmények alapján a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja stagnál, írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A mérések szerint öt vizsgált Budapest környéki település Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta közös mintája esetében volt mérhető koncentráció növekedés. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését, azaz ennyi idő kell, hogy igazoltan növekedjen az esetszám.

Úgy néz ki, hogy a napokban érjük el a járvány csúcspontját, a kérdés, csak az, hogy palató azaz stagnálás alakul ki, vagy egy azonnali csökkenés mutatkozik az eset és halálozási számokban.

Forrás

vakcina

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.