Hamis vakcinát gyártó bűnbandát lepleztek le Kínában

Miközben világszerte és Magyarországon is azon dilemmázik a közbeszéd, hogy mennyire szabad beengedni, és hivatalossá tenni a kínai Covid-19 ellenes védőoltás, a feltalálás országában már annyira legális, hogy még a hamisításával is súlyos milliókat lehet keresni. Egy hamisító banda lebukásáról számol be a CNN is.

Nyolcvan ember előzetesben

CNN adta hírül, hogy Kínában lebukott egy banda a mely szeptember óta gyártotta és üzletelt a “hamis oltásokkal” g

A  rendőrség több mint 80 embert tartóztatott le, akik több mint 3000 hamis Covid-19 vakcina előállításában vettek részt – jelentette a Xinhua hírügynökség.
Hszinhua elmondta, hogy a kínai Közbiztonsági Minisztérium a hamis oltóanyagok gyártásával és értékesítésével kapcsolatos bűncselekményeket “és az oltások lillegális gyártást és csalást” vizsgál.
A rendőrség megállapította, hogy 2020 szeptembere óta az érintettek “hatalmas hasznot hoznak abból, hogy sóoldatot injektorokba töltenek be, ezzel téveszteve meg azokat, akik a feketepiacon akarnak maguknak védőoltást szerezni, és mindezért természetesen a hivatalos ár sokszorosát fizetik.

Ez az eset is figyelmeztet, hogy gyógyszerből, és gyógyhatású szerből, csak a hivatalos források igénybevételével szabad vásárolni. Az internetes beszerzési források legtöbbje ugyanis egyszerű lehúzás.

Magyarország és a kínai vakcina!

Kína

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük