Hamis volt a szexuális zaklatási vád

A Brett Kavanaugh konzervatív főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike, Judy Munro-Leighton elismerte szombaton, hogy hazudott, és soha nem is találkozott a főbíróval. A politika és a Meetoo kampány beteges egymásra találása 

Hamis dokumentumok

Chuck Grassley, a szenátus igazságügyi bizottságának vezetője a hamis állításokról szóló dokumentumokat megküldte Jeff Sessions igazságügyi miniszternek és Christopher Wray igazgatónak, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetőjének. A minisztérium várhatóan megindítja az eljárást hamis állítások és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt.
Brett Kavanaugh főbírót szenátusi meghallgatása idején több nő is megvádolta. A vád tárgya: évtizedekkel korábbi szexuális zaklatásokkal és szexuális erőszak. A főbíró jelölését október 6-án megszavazta a szenátusi bizottság republikánus többsége, és azót az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság tagja.
Chuck Grassley irodájának közleménye szerint Judy Munro-Leighton azzal vádolta meg Kavanaugh-t, hogy a főbíró és az egyik barátja “többször is megerőszakolták egy kocsi hátsó ülésén”. Ezeket a vádakat először egy névtelen levélben Kamala Harris kaliforniai demokrata párti politikussal közölte, aki a szenátusi meghallgatás egyik résztvevője volt, majd elektronikus levelet küldött az igazságügyi bizottságnak is, ezúttal már felfedve a személyazonosságát. A bizottság vizsgálódni kezdett és gyorsan megállapította, hogy Munro-Leighton egy Kentuckyban élő baloldali aktivista, aki évtizedekkel idősebb a főbírónál, soha nem találkozott vele.

A folytatásban: szex és zsarolás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük