Hámori Luca nyolcaddöntős az ökölvívó-világbajnokságon - Városi Kurír

Sorting by

×

Hámori Luca nyolcaddöntős az ökölvívó-világbajnokságon

Hámori Luca győzelemmel mutatkozott be csütörtökön az Isztambulban zajló női ökölvívó-világbajnokságon, így bejutott a 66 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjébe.

Hámori az első menetetet minden pontozónál megnyerte

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a kőszegi tehetség a meccs elejétől hagyta riválisát, az ausztrál Jelena Prziovska-Strachant irányítani, és kontrákra rendezkedett be, amit jól csinált. A rivális ugyan néhányszor eltalálta Hámorit, aki nála sokkal többször ütött eredményesen, rendre jókor indította el bal egyenes-jobb horog kombinácóit, amit az ausztrál nem tudott védeni.

Hirdetés

Az első menetet minden pontozónál a magyar bokszoló nyerte, aki a második menetben ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, kiválóan öklözött és komoly gondokat okozott riválisának. A meccs képe nem változott a menet közepéig, amikor félbe kellett szakítani a küzdelmet a szorító padlójának hibája miatt.

Ezek után néhány percig várakoztatták a sportolókat, majd levetették kesztyűiket és eredményt hirdettek, ez pedig Hámori Lucának kedvezett, aki egyhangú pontozással győzött és lépett a legjobb 16 közé.

„Luca nagyon szépen betartotta az első menetre kapott instrukciókat, jól bokszolt a mérkőzés elejétől kezdve. Több tiszta találata is volt, az ausztrál lányt meg is számolták az első menetben.A második menetben betört a ring padlója, ezért a mérkőzést beszüntették és lepontozták. Luca a második menetben is dominált, így ő jutott tovább egyhangú pontozással. Varsányi Áron taktikája jól működött, így Luca a következő meccsén a nyolc közé bokszolhat az üzbég Navbahor Hamidova ellen”

-nyilatkozta Seres Attila a Vecsési Boksz Klub szakosztály igazgatója.

Hirdetés

Hámori

A törökországi vb-n korábban Szűcs Szabina (57 kg) és Dudek Beáta is kikapott az első meccsén és búcsúzott, a magyar csapat negyedik tagja, Nagy Tímea (81 kg) később mutatkozik be az indiai Pooja Rani elleni nyolcaddöntőben.

(MTI)

Boksz az uszodában – szorítóból, következik a második menet!

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.