Handó Tünde besúgást követel az általa kinevezettektől

Az előmenetel szempontjából előnynek számít a besúgás és a feljelentés – így értelmezhető Handó Tünde utasítása, amit az általa kinevezett bírósági vezetőknek küldött.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke újabb frontot nyitott az Országos Bírói Tanács elleni harcában: az általa kinevezettek feladatává tette, hogy törvénysértésen érjék az OBT-t.

Legalább három törvénytelenséget kell találnia a címzett ítélőtáblai és törvényszéki elnököknek az Országos Bírói Tanács működésében a hvg.hu birtokába jutott levél szerint. Handó meg is indokolja, miért van erre szükség, és kifejti, hogy szerinte törvénytelen módon és bizonyos esetben a tagok egyéni érdekei alapján működik a testület, amely amúgy egyetlenként ellenőrizhetné az ő működését.

Különösen figyelemre méltó a levél annak fényében, hogy az OBT-hez – amelynek működését egy sarkalatos törvény szabályozza – az égvilágon semmi köze a törvényszéki elnököknek. Az OBT ugyanis nem őket, hanem kizárólag Handó működését felügyeli, ráadásul az elnökök sem a bírókat képviselik, hanem az őket kinevező, beszámoltató munkáltatójukat: magát Handó Tündét.

Handó január óta neheztel az OBT-re. Azóta, hogy a bírósági körökben forradalminak nevezett választás nyomán egy kritikusnak ígérkező testület állt össze, amely már az alakuló ülésen leszögezte, hogy nem fog mindenre bólogatni.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Handó Tünde lehazaárulózta a tiltakozó bírókat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük