Városi kurír
A napi fontos.

Hangyás Manhattan – ez nem Woody Allen film, hanem a valóság

Észre sem veszik a városlakók: millió állkapocs rágcsál folyamatosan a lábuk alatt

0 161

Az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói rendkívül érdekes kutatást végeztek. Azt vizsgálták meg, hogy a rovarok és más ízeltlábúak milyen szerepet játszanak a Manhattan utcáin szétszórt óriási mennyiségű szemét eltakarításában.

Közterületi BigMac

A kutatók sűrűn beépített, valamint parkosított helyszínekre különféle gyorséttermi falatokat helyeztek ki. Olyan ketrecekbe tették a csalit, amelyekbe csak az ízeltlábúak képesek bebújni. Az eredmény egészen elképesztő volt: az ízeltlábúak étvágya szinte határtalan! Ezek a kis állatok a vizsgált mintegy öt négyzetkilométeres városi környezetben évente nagyjából ezer kilogramm ételmaradékot takarítanak el.

hangya
illusztráció: pixabay

Imádják a házainkat

A kutatók eredményeinek további érdekessége, hogy ezek a kis útitársaink nagyon is jól érzik magukat az emberek közelében. A beépített területeken a rovarok és társaik háromszor annyi eledelt tüntettek el, mint a zöldövezetekben. A tudósok szerint a szorgos takarítás főszereplője egy Magyarországon is honos faj: a gyepi hangyák.

hangya
illusztráció: pixabay

Hot dog, kilométereken át…

Az állatok által felzabált kajamennyiség hatvanezer hot dog súlyának felel meg. Átlagosan 15 centi hosszú hot dogokkal számolva az összes felfalt hot dogok egymás után rendezve kilenc kilométeres sort alkotna!…

Forrás

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ