Egy igazi botrány! Hány milliót ér az Origo-nak egy szaftos lejáratás?

Pénteken az Origo hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amelyen egy társaság tagjaként Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje (Baranya 1.) beszél arról, mit is gondol a melegfelvonulásról, Izraelről és a cigányság viselt dolgairól.

Karaktergyilkosság Matolcsy-módra?

A hír megjelenését követően a Momentum közleményben állt ki az országi listán is előkelő helyen lévő politikusa mellett, azt hangsúlyozva, hogy Nemes régóta teljesen más elveket vall és éppen az elhangzottakhoz hasonló véleményeket messzemenőkig elutasító Momentumban találta meg a saját útját – írta a szabadpecs.hu.

Nemes Balázs a Szabad Pécs megkeresésére azt mondta, a legfontosabb, hogy elnézést kér mindazokért, amiket nyolc éve, 17 évesen mondott, és mindazoktól, akiket megbántott, akiket mélyen sértettek a szavai. Nem mentegeti magát, valóban ő hallható a felvételen, valóban ezeket mondta, de már nem sokkal a felvétel után eltávolodott attól a társaságtól, akikkel annak idején együtt volt, és attól, amit képviseltek, amikor valójában kiderült számára, hogy miben is vett részt.

Az ügy ezzel le is zárulhatott volna,

ha a portál nem jut újabb értesülésekhez. Péntek éjjel a következő frissítés jelent meg:

„FRISSÍTÉS 22.00

A Szabad Pécs értesülése szerint bitcoinnal fizethetett az Origo azért a nyolc éves hangfelvételért, amelyet a kormányközeli híroldal hozott nyilvánosságra pénteken, és amelyen az akkor 17 éves pécsi Nemes Balázs, a Momentum pécsi országgyűlési képviselőjelöltje egészen szélsőséges módon beszél egyebek mellett a melegekről, a romákról és a zsidókról is. Lapunk úgy tudja, hogy a felvételről nagyjából két hónapja szerzett tudomást a jobboldali sajtó, azonban egy konkrét összegért árulta a gazdája. Mivel csakis kriptovalutával lehetett érte fizetni, több portál is visszakozott attól, hogy megkockáztassa-e a vásárlást. Ezek szerint az Origo vállalhatta be végül, hogy nyílt forráskódú digitális fizetőeszközzel szerzi meg a hangfelvételt.”

A karaktergyilkolni akaró, Matolcsy Ádám által főnökölt (Magyar Stratégiai Zrt,) Origo eszközeiben nem áll túl messze a kormánymédia stílusától, ami nem lehet a véletlen műve.

A Századvég beszállt a kormánymédia Vonát muszlimozó kampányába

Figurázza a fideszes média? Az Origó visszatáncol?

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Egy igazi botrány! Hány milliót ér az Origo-nak egy szaftos lejáratás?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük