Hardy Mihály: lassan nincs a tízparancsolatnak olyan passzusa, amit napi szinten meg nem szegnének a magyar kormány tagjai - Városi Kurír

Sorting by

×

Hardy Mihály: lassan nincs a tízparancsolatnak olyan passzusa, amit napi szinten meg nem szegnének a magyar kormány tagjai

“… Ha megfeszülnek sem akar a Vatikán első embere találkozni sem a magyar kormányfővel, sem az államfővel. … Lassan nincs a tízparancsolatnak olyan passzusa, amit napi szinten meg nem szegnének a magyar kormány tagjai. Lopnak és hazudnak, paráználkodnak, ha van hozzá megfelelő tengeri jacht vagy… ereszcsatorna” – kezdte jegyzetét Hardy Mihály a Klubrádió Esti Gyors című műsorában.

Hirdetés

“Még a „Ne ölj!” parancsolatát is említhetnénk, elég csak felidézni a statáriális kórházi ágykiürítést idén tavasszal. És akkor még nem beszéltünk a felebarátok és mások házának, javainak, házastársának tiszteletéről, pontosabban annak elorzásáról!

Nem tudom, elgondolkoztak-e már azon, hogy mennyire nincs szerencséje a Fidesznek, no meg Orbán Viktornak ezekkel a pápai látogatásokkal?

Valahogy minden fordítva sül el, mint ahogy azt a Karmelita kolostorban eltervezik, és ha megfeszülnek sem akar a Vatikán első embere találkozni sem a magyar kormányfővel, sem az államfővel. Talán még sokan emlékeznek rá, amikor 1991-ben a narancsszínű párt emberei azzal kavartak botrányt, hogy egyenesen a „cápalátogatáson” gúnyolódtak a parlamentben, amikor szóba került II. János Pál pápa akkori magyarországi vizitje. Igaz, ezért akkoriban legfeljebb összevont szemöldök és némi rosszallás volt a reakció, nem milliós bírságok a házelnöki széket bitorlótól.”

“Higgyék el, nem ördögtől való a pápának a magyar vezetőkkel találkozni:

  • 1995-ben Göncz Árpádot,
  • 1996-ban pedig pannonhalmi látogatásán Horn Gyula miniszterelnököt is fogadta, akivel a rá következő évben a Vatikánban is találkozott II. János Pál.
  • A teljesség kedvéért tegyük hozzá: 2010 decemberében XVI. Benedek, 2016-ban pedig I. Ferenc fogadta Orbán Viktort a Vatikánban.

Csakhogy azóta nagyot változott a világ, pontosabban Orbán Viktorról immár a külvilág számára is láthatóan lehullt a lepel.”

“Orbán Viktor meg be kell, hogy érje más, e világi barátokkal

Mint amilyen a belarusz Alekszander Lukasenko, az azeri Hejdar Alijev, a kínai Hszi Csin-ping, vagy az orosz Vlagyimir Putyin.

Velük nagyszerűen megértik egymást…”

A teljes jegyzetet ide kattintva mindenképpen olvassa el, vagy hallgassa meg!

 

hardy

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.