A merénylet megfizethetetlen reklám. A televíziós híradók fele, háromnegyede kelettől nyugatig a terroristákról, a merényletekről szól. Lövöldözés, késelés, robbantás, gázolás, egy halott, két halott, húsz halott vagy még több, és mindet vállalja az Iszlám Állam.
[mnky_ads id=”10551"]


Naná, hogy vállalja! Megfizethetetlen reklám a célcsoportja felé. És a merénylőknek minden publikáció a nevükkel – dicsőségtábla. Napokig, hetekig róluk szól a mese, vagy ha túlélik a merényletet akár évekig is, amíg a tárgyalás tart, címlapon lehetnek.

Hány millió dollárba kerülne ilyen mennyiségben a médiába kerülni? Millióba? Milliárdba!
[m[mnky_ads id=”10552"]p>

A szellemi közösségén belül megbecsülést élvez a merénylő büszke családja. Gyermekük mártír. Nyilván jelentős erkölcsi és anyagi támogatást kapnak a saját csoportjuktól. Ki nem kap kedvet a közösségen belül, hogy néhány tőrdöféssel, vagy gázolással szerencsétlen senkiből könnyen gyorsan szuperceleb legyen, és ráadásként persze a paradicsomba jusson, ahol várják a hurik?

De miért is őket plakátozzuk a médiában, miközben évente tizenegymillió gyerek hal éhen vagy súlyos alultápláltság következtében, azaz három másodpercenként egy? Egy, kettő, három… Most is meghalt egy. Egy, kettő, három… Most is meghalt egy.

No, meg ha már témáról és statisztikáról van szó: Magyarországon két percenként történik egy otthoni baleset, és naponta öt halálos. Azután ott vannak a betegségek, amelyeket elkerülhetnénk, vagy az elveszett tehetségek, akiket megmenthetnénk, vagy a elvándorlók százezrei, akiket itthon tarthatnánk stb, stb, stb… Soroljam tovább a témákat, amelyekről kicsit több szó eshetne a médiában egy magányos késelő merényletének reklámozása helyett?

Csapda

Minket, embereket a merénylet érdekel, a horror, a thriller A mesére vagyunk vevők. Arra, amikor Piroska találkozik a farkassal az erdőben, és aztán a nagymamát is behamizza…! Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy harmincezezer Piroskát kap be a farkas naponta. Az nem hír.

A magyar kormány minden merénylet hírére felsóhajt: megint kevesebbet kell költeni egymilliárddal a migránsellenes kampányra! A plakátok helyett elvégzi az agymosást a terrorista. Migránsokat sohasem látott emberek szívét összeszorítja a félelem. Éhségtől haldokló gyermekek, tengerbe fulladó migránsok ezreit sohasem látott polgárok a merénylet képeit nézegetik naponta ötször, tízszer.

Én is. Mert ezt mutatja a tévé kelettől nyugatig.

Ragozzam? Minek? A földön legnagyobb mennyiségben homok, víz, levegő és butaság található. És az én butaságom is benne van ebben a mennyiségben.

Nógrádi Gábor

Kapcsolódó:

Elfogták az Iszlám Állam “tájékoztatási miniszterét” Törökországban

[mnk[mnky_ads id=”4666"] [mnky_[mnky_ads id=”4670"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét